oszukana podczas rozwodu
Chciałam was wszystkie ostrzec przed łatwowiernością i naiwnością w stosunku do partnera, szczególnie przed rozwodem.
Rozwodziłam się z mężem kilka miesięcy temu. Że nie kładliśmy sobie kłód pod nogi i chcieliśmy się rozstać pokojowo, to zawarliśmy przed sprawą rozwodową nieformalny układ. Nasz układ polegał na tym, że rozwód odbędzie się bez orzekania o winie. W tym układzie ja miałam się zrzec udziałów w "jego" firmie (zresztą mówił mi że zaciągnął dosyć duży kredyt inwestycyjny - więc było mi to nawet na rękę), a on miał się zrzec prawa do domu na rzecz mnie i córki. Jednak jak się okazało już po rozwodzie, to on ani myśli wywiązać się umowy. Wyrok już jest prawomocny i jak konsultowałam to z kilkoma adwokatami to okazuje się, że nic nie mogę zrobić, bo już po wyroku a to była tylko umowa ustna. I tak zostałam oszukana. Dziewczyny przestrzegam was, że gdy będziecie chcieli iść na jakąkolwiek ugodę z facetem przed rozwodem, to na wszytko weźcie papier i podpisujcie notarialnie ! Pozdrawiam was i żadnej nie życzę takiego scenariusza.
Dodaj komentarz
6 komentarzy
Kochana ja miałam to samo , tylko ze sprawe mialam 13 lat temu.. moj były na sprawie powiedział ze sie wyprowadził i ze mieszkanie zostawia dla mnie wiec sedzina to napisala w aktach ..po 8 latach zaczal mnie szantazowac ze sie wprowadzi bo to jego mieszkanie... kiedy ja juz bylam w ciazy z moim obecnym mezem.. gdy poszlismy do spoldzielni zapytac co dalej z tym zrobic powiedzieli nam ze mimo izjest wyeksmitowany przez urzad to nadal jest wlascicielem mieszkania i nic nie zrobimy dopóki on nie przepisze mieszkania na mnie , zaczal nas nachodzic bo chcial wyludzic pieniadze od nas za przepisanie tego mieszkania, na olicjii powiedziano nam ze nawet jak rozwali moje drzwi to ja musze za nie zaplacic , bo nadal jest wlasicielem mieszkania , takie u nas jest prawo .. masakra .. sprawa skonczyla sie tak ze ja z 2 jego dzieci oraz z moim wtedy narzeczonym , bedac w ciazy wyprowadzilismy sie , znaleźliśmy wynajm , a on oczywiscie puscil to mieszkanie ...pozniej na sprawie o pozbawienie go wladzy rodzicielskiej moglam to mieszkanie odzyskac ale bylo juz za pozno , poniewaz juz zostawilismy mieszkanie a ja na ostatniej sprawie bylam juz z 3 dzieckiem wiec NAPRAWDE DZIEWCZYNY UWAZAJCIE JESLI CHODZI O SPRAWY MIESZKANIOWE pozdrawiam cieplutko..
Uwierz w to , a przyjdzie lepsze jutro Pragnij, a marzenia się spełnią!!!!
odpowiedz
@yoleck
ja własnie chce rozwodu z orzekaniem o winie ejdnak adwokat u ktorego dzisiaj bylam odradza mi to chco wina ewidentnie rozpadu malzenstwa lecy po stronie męza pił i bił mam swiadków policję obdukcję a adwokat mi wyjezdza z takim tekstem i zaplacilamza te cenna informacje 100 zł lipa i dalej nic nie wiem
bardzo ci współczuję
ja mam problem z męzem który prowadzi w zasadzie moja firmę ale napisze o tym później
odpowiedz
dobrze że to napisałaś, bo wiele z nas za bardzo jest ufna, ale jak to mówią masz miękkie serce to musiszz mieć twarda dupę
odpowiedz
Bardzo Ci wspolczuje,ten niby moj maz jeszcze lepiej bo wymyslil z mojej winy a o kochance ani slowa.Nie zgadzam sie na zadne rozmowy i uklady bo mnie juz oszukal ,wiecej sie nie dam.pozdrawiam
" Idź własną drogą, bo w tym cały sens istnienia aby umieć żyć bez znieczulenia, bez niepotrzebnych niespełnienia myśli złych.." Dżem.
odpowiedz