Oszukana - forum dla kobiet: zdrada, oszustwo, oszuści

Środa
8 lutego 2012
Piotra, Żakliny, Gniewomira

Logowanie

Twój e-mail:
Hasło:
Zapamiętaj mnie:   
Zapomniałaś hasła? Kliknij tutaj

Zarejestruj się - Oszukana - forum dla kobiet: zdrada, oszustwo, oszuści

Ogłoszenia - Oszukana - forum dla kobiet: zdrada, oszustwo, oszuści
Gdzie szukać - Oszukana - forum dla kobiet: zdrada, oszustwo, oszuści

Akcje użytkowników

04:09
adsense
Zalogowała się

23:42
yoleck
Wylogowała się

23:40
yoleck
Zalogowała się

22:50
grazyna
Zalogowała się

22:03
celia1967
Wylogowała się

21:45
celia1967
Napisała komentarz:
wiem , dlatego nie będę...

21:37
celia1967
Napisała komentarz:
@OlaHiszpania też to...

21:33
doda14
Wylogowała się

Utrzymanek. Oszukana na życzenie.

2010-08-19 22:04:55
Utrzymanek. Oszukana na życzenie. Nienaganna kultura osobista, wielki wachlarz zainteresowań i niekończący się czas poświęcany dla niej! Która kobieta nie marzy o mężczyźnie będącym w stanie każdy wieczór spędzić w ramionach ukochanej kobiety, być zawsze na miejscu, kiedy sytuacja tylko tego wymaga, nieprzesiadującym godzinami w pubach, a pomagającym w kuchni i codziennych obowiązkach? Do tego jeszcze te wspólne spacery i zostające w pamięci weekendowe wyjścia, jest bankowcem, ekonomistą, właścicielem dobrze prosperującej firmy tylko dlaczego za wszystko nigdy nie płaci?

Stereotyp słabej kobiety zajmującej się domem, dziećmi będącej tylko na utrzymaniu mężczyzny już dawno przestał istnieć! Dziś wiele Pań otrzymuje pieniądze adekwatne do swojej kariery, doskonale radzi sobie z przeciwnościami, jakie stawia im los, niekiedy bez problemu same utrzymują mieszkanie, zajmują się dzieckiem i potrafią jeszcze przy tym uzyskać wystarczające do życia dochody i wtedy niespodziewanie zjawia się on! Szybko podbija słabości kobiety, jest szczery inteligentny traktuje znajomość bardzo poważnie, najczęściej odrzuca wszystkie pozory występujące przy poznaniu mężczyzny kobiety. Po kilku tygodniach mieszka za darmo, korzysta z wody, prądu wyjada rzeczy z lodówki. Czy to ten oczekiwany książę z bajki?, a może po prostu utrzymanek! Skąd się bierze? Dlaczego mężczyźni chcą żyć na barkach kobiety, czy możesz być oszukana przez utrzymanka?

Życie na koszt kobiety, która ciężką pracą i siłą charakteru potrafiła przetrwać najczarniejsze dni, co chwile radząc sobie z nowymi przeciwnościami staje się dla mężczyzny czymś lepszym, łatwiejszym! Przede wszystkim nie wymaga podejmowania wysiłku nie zmusza do obowiązkowości, dokształcania, aby podjąć lepszą pracę zarobkową, daje uczucie swobody i wolności, a co najważniejsze nie ma tutaj żadnej odpowiedzialności. W chwili, gdy nie powiodą się wspólne plany, a kobieta stanie się zbyt wymagająca, można zabrać swoje rzeczy i szukać kolejnej miłej okazji! Statystyki mówią wyraźnie ponad 16% mężczyzn w wieku od 30 do 40 lat całkowicie jest zależnych od kobiety! Brak własnego wkładu dążenia do wspólnego dobra, a całkowite oparcie bytu na rękach kobiety nie dotyczy lichwiarzy, złodziei, osób, które mają kryminalną przeszłość, a co ciekawe mężczyzn inteligentnych posiadających nie małą wyobraźnie! Utrzymanek nie jest człowiekiem czyhającym na majątek, a osobą, która żyje z dnia na dzień. Wystarczy tylko umiejętnie dobrać słowa, zmyślić trzymającą się kupy historyjkę, być miłym i bardzo namiętnym, a kobieta pozostawia swoje drzwi otwarte! Jedno jest pewne utrzymanek, choć zwykle nie jest niebezpieczny porostu oszukuje! Zawsze wraca z pracy punktualnie, wypłatę otrzymuje podobno do ręki, ma wielu przyjaciół, rodzinę, ale zwykle nie utrzymuje z nimi kontaktu, a jak świetnie radzi sobie z dziećmi!

Maria z Gdańska wierzyła Michałowi, że za kilka tygodni podpisze wreszcie swój upragniony życiowy kontrakt! Pomagał jej w obowiązkach domowych, często zabierał jej dziecko na spacer! Jednak gotował, jadł i jeździł samochodem tylko i wyłącznie za jej pieniądze! Maria sprawiła mu nowe ubrania, kupiła mu przenośny komputer chciała wspierać go duchowo w tym, co robi! Gdy nie mieli pieniędzy na życie, kobieta, mimo, że była główną księgową zatrudniła się jako kasjerka na pół etatu w okolicznym sklepie, wierzyła, że razem coś osiągną! Tak chciałaby uśmiechnęło się do nich szczęście! Niestety kontrakt Michałowi wciąż uciekał, znikał gdzieś na parę godzin z wymówką, że spotyka się z kontrahentami, jednak żadnych pieniędzy nie przynosił. Maria przez długi czas bała się wspominać o tym temacie, nie chciałaby odchodził, poza tym słysząc o pieniądzach mężczyzna stawał się coraz bardziej nerwowy! Któregoś dnia, gdy nie miała, za co już zrobić zakupów, odważyła się nakazać Michałowi znalezienie sobie pracy! Kilkukrotnie powtarzała swoje prośby, aż wreszcie mężczyzna wyłączył swój ulubiony kanał sportowy założył kurtkę i wyszedł! Martwiła się czekała, ale on nigdy nie wrócił. Przez pół roku wspólnego życia kobieta nawet nie znała ani jednego znajomego nie miała w ogóle gdzie uzyskać informacji o Michale. Dziś, czeka, płacze, ale on nie wróci to był utrzymanek!

Wiele kobiet podobnie jak Pani Maria sama wpływa na rozwój tzw. utrzymanka. Wiara we wspólne marzenia słowa i plany, jego ciągła chęć pomocy, kultura osobista i emanujące ze środka uczucia sprawiają, że czujność kobiety po prostu znika! A może gdyby, choć przez chwilę istniał wzór idealny mężczyzny, kobiety są w stanie nawet i za to zapłacić, mimo tego, że relacje i więź opiera się na kłamstwie. Wiele pań nie chce zauważać tych wad, zdobyła umiejętność pokonania wciąż nurtujących pytań, to one są odpowiedzialne za stworzenie wzoru utrzymanka, chcą być oszukane!

Dodaj komentarz

9 komentarzy

edi (Nowa) 2010-10-29 21:56:05

To tak jakbym czytala o sobie,tez bylam w takiej pulapce tylko ,ze ja bylam czujna,ale i tak dawalam soba manipulowac,facet byl mily ,dobry inteligentny,a do tego przystojny!Ale prace zmienial jak rekawiczki,czasem kase dawal,ale najczesciej chcial wiecej wybierac,gotowal ,w szafach mial ubranka poskladane,pral,robil salatki i nawet placki piekl,cudo....bylo by ,gdyby nie wyszlo,ze tak nap;rawde to on by taki chcial byc,a to byla tylko jego gra oparta na oszustwach i klamstwie.Cale szczescie ,ze korzystalam wczesniej z terapii,a obecnie chodze na grupy rozwoju osobistego,to zdazylam uciec z tego zwiazku w pore.Ale to byl koszmar 2 lat.Poz

odpowiedz

oszukananiestety (Nowa) 2010-11-16 18:11:37

Przeżyłam bardzo podobna sytuację, jeszcze teraz nie pozbierałam się całkiem, ale wiem że muszę dać radę.Co nas nie zabiję , to nas wzmocni. Szczególnie podobną sytuacje przeszłam co Edi, tak mocno wierzyłam, a związek okazał się być opartym na kłamstwie i oszustwach z jego strony.A jak już przeczytałam to co napisała Edi (a także przedmówczyni)to tak jakbym czytała o moim byłym...jeżeli to możliwe , to proszę o kontakt. Pozdrawiam serdecznie.

ona1234

Iwciarka (Nowa) 2011-06-19 17:06:43

@edi opisałaś mężczyznę takiego jakiego każda chyba z nas by chciała mieć za partnera życiowego i oprócz tych zalet żeby był uczciwy wobec nas, wierny. Mój mężczyzna była własnie takim ideałem po za tym, ze okazał się alkoholikiem wpadającym w ciągi alkoholowe co m-c. Mam z nim obecnie synka 3 miesięcznego, którego kocham bardzo. Mężczyzny już nie mam - nie dałam rady patrzeć jak się stacza na dno nie chcąc podjąć leczenia odwykowego :( Jako człowieka żal mi go bardzo, za jego nieporadność, a może jednak był zaradny, bo znalazł mnie, miał wszystko, teraz jest bezdomnym alkoholikiem :(
Mimo wszystko dalej darzę go uczuciem, te kilka pierwszych miesięcy z nim życia w cudownym związku pozwoliło miłości rozwinąć skrzydła, tylko czemu nie na całe życie :(
Wszystko jest świeże.
Czuję się oszukana, wygląda na to, że mężczyzna chciał mieć mieszkanie, kobietę, dziecko i miejsce do picia i powrotów z "cugów"i. Tydzień miał wyrwany z życiorysu miesiąc w miesiąc.
Pozdrawiam..

Ania30 (Małomówna) 2011-01-07 17:05:10

Muszę niestety się pod tym podpisać. Mój złapał mnie na ślub. Jak spłaciłam jego kredyty sprzed ślubu, które oczywiście zataił, zmył się w ciągu miesiąca. Czekam na rozwód. Kasy wiem już, że nie odzyskam ani ja ani moja rodzina, która chciała wesprzeć czarującego ziecia i szwagra. Opis osoby zgadza się zupełnie z wersją przedmówczyni.
Powiem wam dziewczyny, że chyba mi padło na głowę, ale ostatnio same krwawe obrazy mam przed oczyma z nim w roli głównej... Nie daruję.
A jak Wy to załatwiłyście?

odpowiedz

Pozostałe tematy tygodnia:

Kryzys po rozstaniu

Kryzys po rozstaniu

Jak poradzić sobie z kryzysem po rozstaniu Rozstania nie są niczym przyjemnym. Łatwiej je przełknąć, gdy to ty o nich decydujesz. Co jednak, gdy sytuacja jest odwrotna? Przecież miało być tak pięknie. Czy za mało się starałaś? Czy...
czytaj dalej

Jak nie dać się oszukać w sieci

Jak nie dać się oszukać w sieci

Coraz częściej korzystamy z internetu robiąc zakupy, wypowiadając się na forach i podając dane osobowe. Poniżej przedstawiamy poradnik, którego znajomość może zapobiec zaistnieniu oszustwa. Internet na dzień dzisiejszy to...
czytaj dalej

NAJMODNIEJSZE MIEJSCE W SIECI - STYLIZACJE, MODA, FASHION

NAJMODNIEJSZE MIEJSCE W SIECI - STYLIZACJE, MODA, FASHION

Dziewczyna zaprzyjaźniona z naszym forum, poprosiła nas o pomoc w promocji jej nowego portalu. Nasze forum odwiedza wiele kobiet, którym moda i dobry styl zapewne nie są obojętne. Korzystając z okazji zapraszamy zainteresowane osoby do...
czytaj dalej

Przemoc w związku

Przemoc w związku

Przemoc w związku. Czy to się da przewidzieć? Najczęstszy scenariusz jest taki: on domaga się od niej takich zachowań, na które ona w ogóle nie ma ochoty,ale ulega, ponieważ chce z nim być i boi się jego odejścia....
czytaj dalej

Świąteczne zakupy w internecie

Świąteczne zakupy w internecie

Świąteczne zakupy w internecie - Uwaga na oszustów ! Idą święta więc czekają nas przedświąteczne zakupy. W okresie Bożego Narodzenia wydajemy w sieci kilkakrotnie więcej pieniędzy niż zwykle. Pośpiech i brak czasu...
czytaj dalej

Strona główna O nas Reklama Regulamin
realizacja:Agencja Interaktywna zets.pl