Oszukana - forum dla kobiet: zdrada, oszustwo, oszuści

Sobota
4 września 2010
Liliany, Rozalii, Idy

Logowanie

Twój e-mail:
Hasło:
Zapamiętaj mnie:   
Zapomniałaś hasła? Kliknij tutaj

Zarejestruj się - Oszukana - forum dla kobiet: zdrada, oszustwo, oszuści

Ogłoszenia - Oszukana - forum dla kobiet: zdrada, oszustwo, oszuści
Gdzie szukać - Oszukana - forum dla kobiet: zdrada, oszustwo, oszuści

Ankieta

Czy wg Ciebie zazdrość w związku jest zjawiskiem:

Poczekaj na wyniki...

Akcje użytkowników

18:36
Anka
Zalogowała się

17:48
yoleck
Wylogowała się

17:40
yoleck
Zalogowała się

17:26
berta1
Wylogowała się

17:24
berta1
Napisała komentarz:
DoMoni4K tak rozdzielnosc...

17:13
bes43
Napisała komentarz:
@berta1 MoniA4, widze , że...

17:03
berta1
Zalogowała się

16:58
shannon13
Zalogowała się

martyna61
Świeża

Oszust pedros

2010-07-31 12:16:04
JESTEM PRZERAŻONA ! FAŁSZYWĄ NAGONKĄ NA NIC NIEWINNEGO CZŁOWIEKA O PSEUDONIMIE PEDROS
Ostatnio przeglądając internet natrafiłam na fałszywą nagonkę na jednego człowieka. Uważam, że forum Oszukana to naprawdę rewelacyjny pomysł na pomoc i wsparcie dla kobiet które zostały w jakikolwiek sposób oszukane. Tak było w moim przypadku. Mieszkałam w Poznaniu ale od kilku lat mieszkam w Nowym Jorku. Poznałam wspaniałego mężczyznę i na razie jesteśmy ze sobą już kilka lat. Przedtem spotykałam się z jednym mężczyzną, który okradł mnie zaraz po tym jak spędziłam z nim noc. Do dzisiaj obawiam się zemsty z jego strony. Byłam załamana i postanowiłam wybrać się do Grecji na wakacje. Tam poznałam Pedrosa. To człowiek, który pomógł mi w tych ciężkich chwilach i wsparł finansowo. Nigdy o nic mnie nie poprosił, nigdy też nic mu nie dałam. Wówczas poznałam jego historię, którą postanowiłam się zainteresować, ponieważ z wykształcenia jestem dziennikarką, zainteresowało mnie to i pochłonęło. Spotkaliśmy się dwukrotnie jak przyjechał do USA oraz w Polsce. Teraz gdy sama dowiedziałam się wszystkiego jestem oburzona i przerażona tym co się dzieje wokół niego.
Dlatego przestrzegam iż często fora tego typu są tez wykorzystywane do załatwiania własnych porachunków, pomówień i szczucia niewinnych osób. To kary godna bezczelność ponieważ przekonałam się iż pod nieznanym imieniem ukrywa się kilka osób i nie boję sie nazwać ich poczynania zorganizowaną działalnością przestępcza.Pedros to człowiek o nieprzeciętnej inteligencji władający kilkoma językami, który pod pseudonimem pedros prowadzi biuro turystyczne: wycieczki fakultatywne. jego biuro ze względu na najniższe ceny boryka się z poważnymi problemami: tz konkurencyjne firmy turystyczne będące w polsce szanowanymi firmami w Grecji stosują wręcz praktyki o charakterze mafijnym. Ze względu na publiczną prace człowiek ten używa pseudonimu mimo to wielokrotnie pobito go rozbito szyby w biurach zastraszano i grożono śmiercią. Teraz w internecie pojawiły się informacje a właściwie pomówienia przeciwko niemu. Nagonka prowadzona przez kilka współpracujących ze sobą osób ukrywających się pod postacią pokrzywdzonych kobiet to nic innego jak poważna grupa przestępcza. Sprawdziłam te informacje i przekonałam się iż są to dwie kobiety z Poznania oraz z małej miejscowości Żywiec. Jedna prawdopodobnie pracuje w biurze tłumaczeń w Poznaniu, o imieniu Iwona lub podobnie. Wiem że Jest wysoką ciemną brunetką o mocno kręconych włosach. Oprócz tego dwóch mężczyzn z których jeden jest już notowany za wyłudzenia i groźby karalne. Prawdopodobnie osoby te działają na zlecenie biur turytycznych. Kiedy człowiek ten nie poddał się groźbom i pobiciom w 2007 roku zaatakowano jego rodzinę. Zastraszano 80 letnich rodziców i rodzeństwo. Ci ludzie włamali się do jego domu i dokonali kradzieży dokumentów. Dokonała tego Osoba o której już wspomniałam z Poznania. Zastarszyli firmy z ktorymi Pan Pedros współpracował. Jego rodzice żyją w ciągłym strachu. W święta bożego narodzenia 2007 roku próbowali wyłudzić pod jego nieobecność pieniądze od jego 83 letniego ojca. W biały dzień pobito 83 letniego staruszka, co skończyło się poważnymi powikłaniami i pobycie w szpitalu. Jego rodzina i sam Pan Pedros (prosze pozwolić mi używać jego pseudonimu) obawiając się o swoje życie wycofał pozew do prokuratury. Czy więc jest sposób na takich ludzi? Piszę to ponieważ jest to też mój dobry znajomy. Ryzykuje i dlatego boję się ujawniać swoje dane. ale proszę o pomoc. PROSZĘ O POMOC BO CZŁOWIEK TEN JEST DUMNY I AMBITNY I NIGDY NIE PRZYZNA SIĘ DO PROBLEMÓW Z JAKIMI SIĘ BORYKA. TO ZORGANIZOWANA GRUPA PRZESTĘPCZA DZIAŁAJĄCA NA TERENIE POZNANIA, ŻYWCA ALE BYĆ MOŻE ZNAJDĄ SIĘ OFIARY W CAŁEJ POLSCE ICH POCZYNAŃ. Gdy przeczytałam post byłam przerażona: padają tam słowa oszustwa finansowego ale także i pedofilii. Proszę przeczytać ten post i zrozumieć psychologie tych osób. Do czego zdolni są tacy ludzie podszywający się pod fora typu oszukana?

Dodaj komentarz

7 komentarzy

ika (Aktywna Użytkowniczka) 2010-08-03 16:41:57

noooooooo.....ładne kwiatki, ja z tym człowiekiem nigdy nie miałam styczności ale czy jest Pani pewna i przekonana, że chodzi o tę samą osobę? Jeśli tak, to należałoby zgłosić nadużycie na portalu i ścigać tych ludzi.....swoją drogą to do czego jest zdolny człowiek tylko po to, żeby upodlić innego człowieka....szokujące!!!!!!!!!!

odpowiedz

ika (Aktywna Użytkowniczka) 2010-08-03 17:01:42

aaaa i jeszcze jedno.....ja pod tym tekstem o rzekomym oszuscie opisałam swoje przejścia z podobnym osobnikiem i ta kobieta kontaktowała się ze mną podając swoje gg, na szczęście nigdy ze swojego gg się do niej nie odezwałam....

odpowiedz

ela_kaniecka (Świeża) 2010-08-05 10:01:11

@ika Miałam okazje spotkać tego pana. rzeczywiście znamie i imie zgadza sie to ten sam człowiek. Prosze poczytać fora. Bardzo duzo ludzi poleca tego czlowieka nie tylko za to iz prowadzi biuro turystyczne ale za uczciwość. Jego biuro nie robi problemów zwraca pieniądze i realizuje rewelacyjne wycieczki.
Bedąc w grecji w 2008 roku byłam z tym Panem na Skiathos. Podziwiałam go gdyz miał kontrolę nad ponad 300 osobami. Ludzie go rozpoznawali i lubili słuchać. Świetnie opowiadał. Umiał zorganizować turystów ale też dbał aby nie przepłacali. to nie jest człowiek któremu się w życiu nie udaje. Nie namawiał do drogich restauracji. To fakt jak to przeczytałam trochę się wystraszyłam. Z wyglądu to przystojny facet i nie dziwie się że przy takiej ilości ludzi jacy przewijają się przez jego biuro ma na pewno wiele adoratorek. Nie zdziwiłabym się gdyby sie z nimi umawiał. ale to chyba nie jest przestępstwo. Każdy może spotykać się z kim chce uprawiać sex i robić co chce. Zawsze znajdą się ci co będą chcieli wykorzystać takich ludzi..
Przeczytałam ten post i szkoda słów " matki na wakacjach powierzały mu dzieci na terapie psychologiczną? a on je wykorzystywał seksualnie? kto tak robi na wakacjach? Terapia na wakacjach? co za prymitywna głupota . Od razu widać ze kryją się pod tym postem podejrzane osoby.
Najgorsze że post o nim jest tak sformuowany że nie można zgłosić nadużyć. Warto jednak mieć się na bacznośći.
Pracuje w biurze adwokackim jeżeli ten Pan napisze do mnie bardzo chętnie zajmę się tą sprawą.
mój e-mail: ela_kaniecka@wp.pl
Miejmy oczy szeroko otwarte. dzisiaj łatwo użyć słowa pedofilizm aby zniszczyć komuś reputacje gdy w mediach jest taka nagonka.

tina (Świeża) 2010-09-01 14:10:32

Pedrosa's father lives in Greece.

odpowiedz

dzulia (Świeża) 2010-09-01 15:12:44

b]@ika[/b] A co to malo takich oszustow jak ten Pedros? Najgorsze jest to, ze chodza bezkarnie i zycia urzywają kosztem innych. Siedzą calymi dniami przed komputerem (bo zazwyczaj nie pracuja tylko, żyją z tego co wyżeruja na innych) i szukaja kolejnych ofiar, albo wyszukują informacje na swoj temat, czy ich juz czasem ktos nie szuka. A myślicie dziwczyny, ze te oszusty co was zrobily w bambuko, to nie piszą na takich forach?ja wy znalazłyście to i oni znalezli. I potem jeden z drugim burak, nieudacznik wypisuje. Nie badzcie naiwne. To wszystko banda zakompleksionych nieudacznikow, co sobie ego chca podrasowac kosztem innych. A wiecie co mi jeszcze przyszlo do glowy? że jak sie człowiek z takim g****m zetknie to by mu sie takiej dziewczynie badania normalnie zdrowotne przydały. Bo przecież jak sie taki puszcza z kim popadnie, to napewno coś ma. Odpukać. Normalnie bym łeb przy samej d**pie ucieła, albo przy samym jego 'małym' Fujj

odpowiedz

dzulia (Świeża) 2010-09-01 15:19:32

@dzulia To w Grecji żyje czy w Polsce?Pani dziennikarka, co to po polsku pisać nie umie, napisała, że ojca staruszka grupy nachodzo i biją. To w Grecji go biją czy w Polsce? Tak myślałam, że to jakaś ściema.

tina (Świeża) 2010-09-01 20:08:07

Pedros is Greece man and he has her mum from czech republic and his father is greece man living in greece so how did they attack him in greece and menace him?i don´t understand

odpowiedz

Strona główna O nas Reklama Regulamin
realizacja:Agencja Interaktywna zets.pl