OSZUKANI PRZEZ PARP ( Polska Agencja Rozwoju Przedsiębiorczości )
2010-03-08 14:18:20
W ostatnich dniach media nagłaśniają sprawę PARP. Przedsiębiorcy czują się oszukani. I słusznie, bo jak się czuć, skoro zmienia się reguły naboru wniosków w trakcie jego trwania. Najpierw PARP zarzeka się, że kolejność zgłoszeń o dofinansowanie unijne związane z "e-usługami" inie będzie brana pod uwagę lecz tylko ich treść merytoryczna a na koniec okazuje się że zostały przyjęte jedynie wnioski z pierwszych dwóch dni.
To jest skandal. Urzędnicza bezkarność i brak jakiejkolwiek odpowiedzialności za niekompetencje to w Polsce plaga. Tylko jak "prosty" człowiek ma sobie poradzić, skoro nawet przedsiębiorcy zrzeszeni w grupy mają problem z wyegzekwowaniem swoich racji ?? W każdym bądź razie mamy nadzieję, że dzięki nagłośnieniu sprawy przez media, ktoś w końcu uderzy się w pierś.
Trzymamy kciuki za przedsiębiorców i życzymy szczęścia w batalii z polskim absurdem.
redakcja oszukana.pl
Dodaj komentarz
3 komentarze
(Małomówna) 2010-03-08 21:45:14
odpowiedz
Kibicuję, kibicuję i kibicuję !!! Nie raz moja pewność siebie przeradzała się w bezradność wobec "świętych krów" siedzących za biurkami urzędów !!!
Znalazłam stronę
www.oszukaniprzezparp.pl
pozdrawiam
odpowiedz
zxy (Nowa) 2010-03-08 21:50:37
odpowiedz
PAF, PARP... etc. od kilku dni tylko słysze w wiadomościach "oszukani", "oszukano", "oszukana"...
Przykre jest to, że poza naciągaczmi, oszustami i innym marginesem to w takim kontekście pojawiają się instytucje państwowe, które powinny dawać przykład i wzór... chore...
odpowiedz
dio (Nowa) 2010-08-29 18:25:56
www.ogrodidom.eu
a ja poszedłem dalej.
złożyłem pozew przeciwko PARP
Zapraszam do korzystania z porad - oczywiście bezpłatnie
http://www.ogrodidom.eu/news/2032,Wz%C3%B3r-pozwu-przeciw-PARP.html
Przemysław Jakubowski
www.ogrodidom.eu