władcy marionetek tvn
2010-03-16 00:53:11
Przed chwilą skończyłam oglądać dokument sekielskiego na tvnie o tym jak oszukują nas politycy.W sumie jednym okiem spoglądałam na dokument a drugim czytałam posty na tym forum. Miałam napisac o swoim problemie, ale jakoś nie mogłam się oprzeć by podzielić się swoim odczuciem po oglądnięciu tego reportażu. Nie jestem z tych osób które naiwnie przyjmują wszytko dookoła, mam pewien dystans do mediów i polityki. Ale to co zobaczyłam, to mnie przeraziło. Ten cynizm, zakłamanie i bezczelność najwyższych urzędników w kraju prawa - to zgroza ! Nie wiem, znam ludzi którym słowo przepraszam nie przechodzi przez usta, ale ludzie wykształceni, inteligentni non stop szkolenie z zakresu wizerunku nie potrafią przyznac się do błędu przed kamerą ?? Paranoja. Najgorsze jest to, że efektem ich dizałań jest cierpienie prostych ludzi, dramaty zwykłych obywateli, ale co, nasi politycy zamiast choćby na pokaz uderzyć się w pierś, wolą pokazać że mają nas w dupie !!! Lepper miał raz rację mówiąc "chamstwo, chamstwo jeszcze raz chamstwo". Dobranoc
Dodaj komentarz
4 komentarze
ewelka (Aktywna Użytkowniczka) 2010-03-16 01:14:26
odpowiedz
widzę analogie do naszych działań w życiu ;)
Politycy nas oszukują, okłamują, obiecują - my znów na nich głosujemy - oni się smieją
Faceci robią to samo - my im wybaczamy - oni triumfują... ŻYCIE ...
odpowiedz
zakupoholiczka (Małomówna) 2010-03-16 22:10:18
odpowiedz
a ja czuję się oszukana przez PO, nic nie zrobili z tego co obiecywali... czekam na nowe wybory, ale czy będzie jakaś alternatywa ?? wątpię
odpowiedz
Amy (Aktywna Użytkowniczka) 2010-03-16 22:18:44
odpowiedz
Oni dbają o własny stołek a nie o ludzi, mówią to co chcemy usłyszeć, byle do celu, po trupach.......do tego nie trzeba oglądać , widać to doskonale na szczeblu lokalnym.
odpowiedz