Moni4K
Forum już trochę ma... a w tym dziale puściuuuutko.
Moja propozycja - niech każda z Was założy tutaj temacik. Przecież nie musimy od razu podawać swoich imion, nazwisk ani numerów dowodów.
Ważne byśmy napisały coś o sobie.
Z doświadczenia wiem że to naprawdę trudne - napisać o sobie coś konstruktywnego, dlatego umawiamy się tak:
Wy pytacie - ja odpowiadam (w Waszych tematach ja pytam, i inne dziewczyny - Wy odpowiadacie)
Co Wy na to?
W końcu fajnie by było wiedzieć np.
Dlaczego yoleck ma takiego avatarka, albo czemu Dama Pik tak dużo pisze że jest już VIPem :P
To co? Zaczynamy?
Światło wierzy, że przemieszcza się szybko - ale się myli.
Nieważne jak szybko pędzi zawsze odkrywa,
że ciemność dotarła na miejsce wcześniej i już na nie czeka.
Dodaj komentarz
16 komentarzy
No i gdzie te tematy? Hmm?
odpowiedz
@Moni4K
A Wilczyca jest jeszcze w pracy i co najmniej pół godziny będzie tu tkwic, zanim się ewakuuje do domu. A też by chciała posiedziec w domu........ i popisac. A tu....... robota czeka............
Wilczyca, ciesz się że MASZ pracę ;)
odpowiedz
@Moni4K
yoleck ma takiego avatarka bo nic ciekawego nie umiala wybrać ;) a ten jest ładny, tajemniczy i wzbudza zaufanie ( tak przynajmniej mysle) buziaki!!!
a co myslicie na temat mojej teorii ze niektórzy tutaj "wymyślają" tematy żeby tylko były ...wcale nie przezywając tego o czym piszą?
Uwierz w to , a przyjdzie lepsze jutro Pragnij, a marzenia się spełnią!!!!
dodaje pytanko kochane czym sie zajmujecie? ja jestem górniczka.. na serio ...a Wy? niestety mam mało czasu ale staram sie wpadac do Was kiedy sie tylko da.... zajmuję sie też radyjkiem internetowym na ktore cieplutko zapraszam www.radiomuza80.pl
odpowiedz
@yoleck
Siiiiiooooooo załóż sobie swój temat :P
A tak serio, ja jestem grafikiem :)
Radyjka chętnie posłucham, a jutro najdalej chcę w tym dziale widzieć nowy wątek pod tytułem "yoleck" i "Dama Pik"!
Jeśli chodzi o te tematy które są wymyślone... no sama nie wiem. Z doświadczenia wiem że im bardziej fikcyjnie wyglądający wątek - tym bardziej realny. Naprawdę życie pisze straszne historie :(
@yoleck
A jaki były cel wymyślania fikcyjnych historyjek? Uważam, że czytanie o ludzkim nieszczęściu, bólu i tragedii wcale nie jest zabawne. Jest tyle towarzyskich portali, na których można zaistniec..... Czytac o ludzkiej tragedii i udawac ofiarę jakiegoś drania? Uważam, ze to mało prawdopodobne....Niektóre historie rzeczywiście mogą wydawac się osobliwe,, ale przecież każda z nas - kiedyś pokochała, obdarzyła zaufaniem i pomogła komuś, kto na to nie zasługiwał. Do mnie jeszcze do końca nie dotarło, że człowiek z którym byłam zaręczona, to oszust i przemocowiec. I uwierz mi, oddałabym parę lat życia, jeżeli takie są jeszcze przede mną, żebym teraz nie musiała tak cierpiec. Czuję się czasem jeszcze jak zaszczute zwierzę, mam mnóstwo długów i kłopotów przez tego potwora, mój świat po prostu runął. Pracuję, tylko że przez parę lat będę ledwo wiązała koniec z końcem przez takiego bydlaka. Tego się nie zapomina. Czas leczy rany... ale nie usuwa blizn.... A niektóre długo bolą.... Nie chcę Cię przekonac, że moja historia jest prawdziwa..... po prostu smutno mi zrobiło, gdy przeczytałam, że niektórzy wymyślaja........
nie chciałam nikogo urazic Kochani? Zadałam to pytaie żeby Was sprowokować do rozmowy ;)
Ja sama wiele przezyłam i wiem ze życie bywa okrutne .. jesli uraziłam kogos to przepraszam ale to nie o to chodziło ..pozdrawiam!
odpowiedz
@yoleck daj spokój, to chyba przeczulenie jakieś.
Ale fajny temat poruszyłaś to najważniejsze. Bo w sumie jaką mamy pewność że nie grasuje tu jakiś "facet w damskiej skórze" i robi nas w capa? Ano żadną.
Też musimy sobie jakoś ufać. Dlatego dziewczyny zachęcam do zakładania wątków o sobie.
Jak każda będzie miała swój to zapanuje tu jakiś ład i porządek.
Buźka
@yoleck Moze ktos chcialby pisac pod publiczke ale to nie miejsce na teksty PATYKIEM PISANE. Wydaje mi sie ze kazda z nas przezyla osobista tragedie i nie w glowie jej opowiadanie bajek.
Aneczka
@Aneczka - fakt, zgadzam się, ale pamiętajmy o jednej kwestii, jesteśmy tylko ludźmi. Bywa że ludzie czasami nawet nieświadomie, bez premedytacji - koloryzują pewne fakty. Ale tak czy siak, komuś musimy ufać, więc ufajmy sobie. Wierzę że dziewczyny jednak piszą prawdę. Tak jak napisałam bardziej obawiam się tutaj faceta, który może pobawić się w kobietę, wymyślić jakąś ckliwą opowieść i wodzić nas za nos.
Bosz... podsuwam pomysły!
odpowiedz
Dziewczyny, na pewno każda z Was słucha muzyki, napiszcie co lubicie najbardziej :)
@Moni4K Witaj,ja kocham Mari Callas i Luciano Pavarotti, i Ewe Demarczyk i jeszcze G.Ciechowskiego.
Teraz niestety niczego nie mam ochoty słuchać,ale sąsiedzi się cieszą z tego powodu.
Odebrałam od prawnika część moich pieniędzy-reszta w środę[NIBY]
Uwielbiam czytać ale teraz niestety-czytam i nie wiem co przeczytałam,więc zostawiłam na potem.
Chyba jestem zbyt rozkojarzona-jeżeli będę taka zakręcona w sądzie to czarno to widzę.
" Idź własną drogą, bo w tym cały sens istnienia aby umieć żyć bez znieczulenia, bez niepotrzebnych niespełnienia myśli złych.." Dżem.
Cześć Grażynko.
Cieszę się że odzyskałaś część kasy - oby reszta też się zwróciła.
Wiesz, jak nie ma ochoty słuchać muzyki to poznaję że spada mój nastrój i że potrzebuję się wyluzować.
Osoby z depresją ponoć w ogóle nie mogą niczego słuchać - każda nuta, każdy dźwięk z czymś się kojarzy.
Czytanie i skupienie się musisz poćwiczyć.
Nawet jeżeli nie masz nastroju na książkę, spróbuj porobić na drutach czy szydełku.
Jeżeli masz zmysł artystyczny - ołówek, kredki, kartki i niczym mała dziewczynka narysuj coś... cokolwiek.
Z książek mogę ci polecić wiele ale zacznę od takiej która poprawi Ci nastrój - przeczytaj "Mort" Terrego Pratchetta :))
odpowiedz