Doradzcie
Zycie kopie nas po tylku zeby na przyszlosc mniej bolalo.
Dodaj komentarz
5 komentarzy
Ja wypadku nie miałam, ale jestem uczuleniowcem. Wszystkie zabiegi stomatologiczne miałam w pełnej narkozie. Bardzo polecam. Poniewaz był to wypadek , prawdopodobnie dostaniesz za leczenie całkowite odszkodowanie. Nie męcz się, bierz narkozę.
odpowiedz
Pod narkozą nie boli wyrywanie. Problem się zaczyna później po wyrwaniu jak znieczulenie przestaje działać, tak jakoś przez dobę. Weź ketonal. Poźniej już z górki.
Co do implantów to nie wiem.
Właściwością człowieka jest błądzić, głupiego w błędzie trwać.
odpowiedz
Piętnaście lat temu miałam wypadek konny,koń mnie poniósł,zaczepiłam się w strzemię i spadając dostałam w twarz jego tylnym kolanem.Otwarte złamanie nosa,wybite jedynki na górze,górna warga przerwana i połamana żuchwa,podniebienie,szczęka wypadła z zawiasów,.Miałam kilka operacji,zdrutowane zęby i cała żuchwa.Dolne jedynki i dwójki mi się ruszały więc mi je usuneli.Ale to było iles lat temu,teraz wiem że takie zęby można ustawic są dobre kliniki i nie trzeba ich wyrywac.Musisz się dobrze dowiedziec...
Ja mam na górze i dole mostek z porcelany-czyli dwójki są zeszlifowane i jedynki trzymają się na dwójkach...jak jest ładnie zrobiony most i dobrze dobrany kolor to nikt nie będzie wiedział że to są sztuczne zęby bo wyglądają jak prawdziwe..ja mam już tyle lat i mi nic nie przeszkadza,tego się nie zdejmuję jest zacementowane więc nie martw się że Ci wypadnie.Ja nie mogę miec implantów bo miałam zmiarzdzone kości...więc lipa...
Ale da się z tym życ,gryzę wszystko tylko nie otwieram butelek zębami...
Pozdrawiam serdecznie i nie martw się będzie dobrze....
odpowiedz
Witaj Anno - nie ma co się bać teraz jest taka technika dentystyczna, że nie poczujesz nawet wyrwania,a jeśli się tak boisz to może usuń te zęby pod narkozą, pozdrawiam i trzymam kciuki Baśka
Wielkanoc 2011
odpowiedz
Dwie różne wróżki zapowiedziały mi jednakową datę mojej śmierci.
Przestraszyłam się, spróbowałam przejść test na przepowiedzenie życia
na http://poznajdate.com
i otrzymałam znów tę datę! ((
Co mam robić? Wierzyć albo nie? Dlaczego wszędzie jest ten sam wynik?
odpowiedz