Oszukana - forum dla kobiet: zdrada, oszustwo, oszuści

Środa
8 lutego 2012
Piotra, Żakliny, Gniewomira

Logowanie

Twój e-mail:
Hasło:
Zapamiętaj mnie:   
Zapomniałaś hasła? Kliknij tutaj

Zarejestruj się - Oszukana - forum dla kobiet: zdrada, oszustwo, oszuści

Ogłoszenia - Oszukana - forum dla kobiet: zdrada, oszustwo, oszuści
Gdzie szukać - Oszukana - forum dla kobiet: zdrada, oszustwo, oszuści

Akcje użytkowników

04:09
adsense
Zalogowała się

23:42
yoleck
Wylogowała się

23:40
yoleck
Zalogowała się

22:50
grazyna
Zalogowała się

22:03
celia1967
Wylogowała się

21:45
celia1967
Napisała komentarz:
wiem , dlatego nie będę...

21:37
celia1967
Napisała komentarz:
@OlaHiszpania też to...

21:33
doda14
Wylogowała się

Tragedia ...

2010-04-14 21:26:20
Nigdy nie byłam zwolenniczką PiSu, nie lubiłam w tej partii praktycznie wszystkiego, od ich wodza, po ideologię. Ostatnia tragedia pokazuje jak bardzo, ludzkie umysły się zmieniaja, w obliczu tragedii i ukazania w tak doskonałym świetle, niektórych osób. Wiele osób prezydenta nie lubiło, wręcz nienawidziło, może to wina prasy, telewizji ale chyba każdy ma swój rozum i wie, dlaczego kogoś nie lubi. Tymczasem w obliczu ostatniej tragedii większość mediów ukazuje te same osoby, których duża część społeczeństwa nie znosiła, w tak dobrym świetle, że wszyscy od razu ich pokochali.
Jedną rzeczą jest, że sporo osób odczuwa tą tragedię ale nie jako śmierć prezydenta i jego świty tylko jako śmierć wielu niewinnych osób, którzy zostawili swoje rodziny, a potem dopiero jako śmierć osób z rządu (przynajmniej ja tak uważam). Media w bardzo prosty sposób wymuszają na społeczeństwie określoną postawę - chociaz do niedawna psy wieszały na prezydencie i jego świcie, tak ukazują go i jego osobe, że każdemu jest go żal. A mi jest żal osób, które w ten sposób myślą.
W moim przekonaniu Lech Kaczyński przyczynił się do tej katastrofy. Jako nieproszona osoba, zebrał świtę naszych najznamienitszych dowódców i niektórych polityków i poleciał. Samolot gdyby nie wylądował na lotnisku, musiałby lecieć na inne oddalone o kilkaset kilometrów i prezydent wraz z innymi pasażerami nie zdążyłby się pokazać na uroczystości, na którą i tak nie był zaproszony. Najpewniej wymusił, wraz z dowódcami wojskowymi, na młodym pilocie posłuszeństwo i wydano rozkaz wylądowania.
A pochowanie prezydenckiej pary na Wawelu jest dla mnie porażką i historycznym nieporozumieniem. Gdyby Kaczyński zasłużony był dla naszego kraju, tak jak osoby które na Wawelu spoczęły, nie miałabym nic przeciwko ale dla mnie to więcej zrobił niejeden poseł lub minister niż on.

Dodaj komentarz

11 komentarzy

karola (Aktywna Użytkowniczka) 2010-04-14 21:37:32

Ja też uważam ,że pochówek w krypcie na Wawelu to lekka przesada . Z jednej strony po tej katastrofie wbijany jest nam do głowy wizerunek Lecha Kaczyńskiego jako osoby skromnej , dobrej ,nie lubiącej szumu wokół siebie i osoby niemedialnej a z drugiej strony planuje się Go pochować w miejscu w jakim leżą sami najwięksi z historii Polski do którego chyba nikt z aktualnie żyjących nie śmiałby aspirować !!!! widzę w tym wszystkim sprzeczność i najprawdopodobniej rękę Jarka.

odpowiedz

SONKO (Małomówna) 2010-04-14 21:57:53

Ktoś tu wcześniej pisał o hienach żerujących na tragedii. Przykro mi to pisać, ale znając życie to największymi hienami okażą się jak zwykle politycy

odpowiedz

sabina (Małomówna) 2010-04-15 09:12:43

zgadzam się z poprzedniczkami, za całym złem stoi Jarosław

odpowiedz

królowa_kier (Aktywna Użytkowniczka) 2010-04-15 19:09:48

Ale czy to Jarek leciał w samolocie wypełnionym naszą elitą ?? Czy to On prawdopodobnie wymusił wylądowanie w niesprzyjającej pogodzie na lotnisku ?? Czy to jego pycha i rządza pokazania się tam gdzie go nie chca spowodowała tą tragedię ?? NIE
Więc przestańcie obwiniać bliźniaka za tą tragedię. Obwiniać go można jedynie za maczanie palców w haniebnej decyzji pochowania Kaczyńskich na Wawelu, który jest zarezerowany dla wielkich Polaków. A takim Lech na pewno nie był !!!!! Basta

odpowiedz

lilka1984 (Aktywna Użytkowniczka) 2010-04-15 20:32:27

Ludzie bójcie się się Boga. Co Wy wypisujecie! Ludzie zginęli, a Wy tylko winy potraficie wytykać, a to chyba nie miejsce i czas. A sprawa miejsca pochowania jest teraz najmniej ważna! Rodziny przeżywają niewyobrażalną tragedię, Marta Kaczyńska straciła rodziców, a chorzy ludzie siedzą sobie przed tv lub kompem i debatują i przejmują się tym, że prezydent będzie pochowany na Wawelu! Jeśli jest to możliwe, to czemu nie? Krzywda Wam się stanie jak do tego dojdzie?????????

odpowiedz

królowa_kier (Aktywna Użytkowniczka) 2010-04-15 22:19:23

Chyba po to jest to forum , żeby debatować ?? Tragedia , tragedią pozostanie , nikt nie umniiejsza tego wypadku ale rozważamy , kto mógł byc za to odpowiedzialny po prostu !!!

odpowiedz

karola (Aktywna Użytkowniczka) 2010-04-15 22:40:39

@królowa_kier
Chyba mamy wolność słowa!!!! , a po drugie to ktoś odpowiedzialny za decyzję o pochowaniu Prezydenta na Wawelu na własną prośbę wywołał narodową dyskusję i wielki podział wśród narodu.

bluebay (Małomówna) 2010-04-15 22:51:36

to jest forum i każdy może coś powiedzieć, ma przecież swoje przekonania !

odpowiedz

fakse (Aktywna Użytkowniczka) 2010-04-18 20:26:00

Dokładnie tez tak odczuwam. Choc przeciez jak dotychczas nie wiadomo, czy prezydent naciskał na pilotów - chyba jednak raczej nie. Moim zdaniem po prostu ogólnie było tak duze ciśnienie, że rózne czynniki wpłynęło na to, że doszło do katastrofy. Jak dziś oglądam tv, to brzydzę się ta hipokryzją, tym klękaniem na kolana teraz, po tragedii. Najbardziej krytykowany prezydent teraz po smierci okazuje się najwspanialszym prezydentem, na dodatek z ogromnymi osiągnięciami.

odpowiedz

Strona główna O nas Reklama Regulamin
realizacja:Agencja Interaktywna zets.pl