Oszukana - forum dla kobiet: zdrada, oszustwo, oszuści

Środa
8 lutego 2012
Piotra, Żakliny, Gniewomira

Logowanie

Twój e-mail:
Hasło:
Zapamiętaj mnie:   
Zapomniałaś hasła? Kliknij tutaj

Zarejestruj się - Oszukana - forum dla kobiet: zdrada, oszustwo, oszuści

Ogłoszenia - Oszukana - forum dla kobiet: zdrada, oszustwo, oszuści
Gdzie szukać - Oszukana - forum dla kobiet: zdrada, oszustwo, oszuści

Akcje użytkowników

04:09
adsense
Zalogowała się

23:42
yoleck
Wylogowała się

23:40
yoleck
Zalogowała się

22:50
grazyna
Zalogowała się

22:03
celia1967
Wylogowała się

21:45
celia1967
Napisała komentarz:
wiem , dlatego nie będę...

21:37
celia1967
Napisała komentarz:
@OlaHiszpania też to...

21:33
doda14
Wylogowała się

Nowa

Fundacje oferujące pomoc kobietem w różnych ciężkich sytacjach życiowych.

2010-05-23 20:23:34
W tym forum widzę jedną wadę. Tak, naprawdę nie ma namacalnych form wsparcia dla osób bedacych w ciezkiej sytuacji jak: przemoc domowa, ubostwo, dla ofiar przestepstw itp. Samo gadanie nie wystarczy.Jesli znacie jakies fundacje dla w/w osob wpisujecie ich nazwy i adresy. Rowniez bezplatne punktu doradztwa prawnego, finasowego i psychologicznego. Hm tak sobie mysle ze powienien powstac jakis portal, gdzie dyzurowali by non profit jacys konsultanci z tych dziedzin. Jesli znacie takie strony wpisujcie ich adresy www. Samo gadanie w stylu pitu pitu nie wystarczy.

Dodaj komentarz

1 komentarz

(VIP) 2010-05-23 21:48:59

Ja wpisuję Cariitas, koleżanka mnie wyprzedziła:). Wiem, ze oni także wspieraja ubogich paczakami zywnosciowomi.
Jeszcze mi sie przypomnialo, ze sa tez punkty wydawania posilkow - chyba powinny byc w kazdym
miescie, nie jestem jednak tego pewna. Wiadomo, ze glownie sa skierowane dla bezdomnych, ale jesli ktos gloduje, uwazam ze badz co badz lepszy cieply posilek raz dziennie niz nic.
Na pewno na terenie kazdego wojewodztwa znajduja sie organizacje spoleczne ( inne niz panstwowa pomoc spoleczna) wspierajce osoby zagrozone bezdomnoscia, trzeba tylko skorzystac z internetu i poszukac. Jeszcze mozna zakrecic sie przy osrodkach prowadzonych przez siostry zakonne.
Co do porady prawnej, poszukac czy np przy wydzialach prawa i administracji nie stworzono bezplatnych punktow konsultacyjnych. Wiem np ze taki na terenie mojego wojewodztwa istnieje wlasnie przy uniwerku.
Co do podnoszenia kwalifikacji i mozliwosci znalezienia pracy postawic na udzial w projektach unijnych:
Te dobre projekty, czesto gwarantuja w czasie szkolen opieke nad dziecmi jak rowniez platne praktyki. Dla osob bezrobotnych ktore juz nie maja zasilku przez okres szkolenia przysluguje dodatek szkoleniowy: nie wiem tylko w jakiej wysokosci.
To w sumie mi przyszlo mi do glowy.

odpowiedz

Strona główna O nas Reklama Regulamin
realizacja:Agencja Interaktywna zets.pl