Przestroga dla innych Kobiet !!!!!!!!!
chciałam żeby była to przestroga dla innych kobiet!!!
Pod koniec stycznia 2010r. poznałam mężczyznę na portalu internetowym
Sympatia. Po kontaktach telefonicznych w krótkim czasie doszło do
spotkania. Wtedy jeszcze nie wiedziałam, jakie zamiary miał wobec mnie
ten człowiek.
Już na pierwszym spotkaniu chciał poznać moją rodzinę, co wzbudzało
zaufanie. Jak się później okazało, zależało mu na poznaniu warunków
materialnych a nie stosunkach ze mną.
Przedstawił się jako Xxxxxx , wiek 29 lat. Powiedział, że jest
instruktorem kulturystyki, pracował w biurze ochrony rządu, handlował
bronią. Aktualnie ma firmę reklamową Koncor i drukarnię, 5 własnych
mieszkań, z których 4 wynajmuje a w 5 mieszka na Tarchominie. Jego tata
jest ciężko chory a mama zmarła 3-4 lata temu.
Bardzo nam się dobrze rozmawiało, był miły, troskliwy, wyglądał na
człowieka z klasą, elegancko ubrany jeździł drogim samochodem,
rozsądny o zdrowym podejściu do życia, czuły i rodzinny. Był bardzo
przekonywujący w tym, co mówił. Myślałam, że wreszcie spotkałam
człowieka, na którym mogę polegać i który chce budować ze mną
wspólną przyszłość.
Już po drugim spotkaniu, przeprowadził ze mną poważną rozmowę,
pytając mnie czy jestem gotowa na stały związek, bo on poszukuje
kobiety
na całe życie. W konsekwencji zaproponował małżeństwo. Od tego
momentu nasze spotkania nabrały poważnego charakteru i doprowadziły do
naszych zaręczyn pod koniec lutego.Często wspominał o
dzieciach,
czym zjednał sobie moich rodziców. Zaczęliśmy planować ślub i
wspólne życie. W nasze sprawy wciągnięci zostali moi najbliżsi.
Wszystko wyglądało poważnie i wiarygodnie. Z racji naszych decyzji moja
siostra przyśpieszyła termin własnego ślubu.
Cały czas informował mnie o bardzo złym stanie zdrowia swojego
taty. Po dwóch miesiącach na tyle się pogorszył, że mój Narzeczony
zdecydował się wyjechać z ojcem do Austrii. Ze szczegółami mówił o
wyjeździe, chorobie taty i klinice, w której miała się odbyć
operacja.
Nie miałam podstaw, aby cokolwiek podejrzewać. Funkcjonowaliśmy już
prawie jak rodzina a na palcu nosiłam pierścionek zaręczynowy.
W tym samym czasie ja zaangażowałam się w organizowanie koncertu
charytatywnego na rzecz pewnej młodej dziewczyny i wtedy usłyszałam
pierwszy raz od niego, że zamiast myśleć o obcej osobie, to wolałby
żebym pomogła jego ojcu. Zaczęły się rozmowy dotyczące rosnących
potrzeb finansowych związanych ze zdrowiem jego taty, tym bardziej,
że
widziałam od jakiegoś czasu jego ciągłe zamyślenie. Coraz rzadziej
się widywaliśmy. Widać było, że ma jakiś problem, że sobie z czymś
nie radzi. Tłumaczył to wszystko brakiem pieniędzy na opłatę kliniki,
w której koszty pobytu znacznie wzrosły.
W czasie długich rozmów często podkreślał moją
dobroduszność
i współczucie dla innych, co przerodziło się w sugestie dotyczące
wsparcie finansowego z mojej strony dla ?przyszłego teścia?. Na
początku jeszcze myślał, że zdobędę potrzebną kwotę od rodziny, bo
sama nią nie dysponowałam. Gdy okazało się to niemożliwe, znalazł
inne rozwiązanie. Za jego namową udałam się do banku i wzięłam
kredyt
na wysoką kwotę. Nic nie wzbudzało mojego niepokoju, przez co nie
zawahałam się tego zrobić.
Po blisko 2 dniach od odebrania ode mnie gotówki, miał rzekomo
wyjechać z ojcem do kliniki a kontakt pozostał e-mailowy. Już w drugim
mailu zaczęłam podejrzewać, że coś jest nie tak. Moje próby kontaktu
telefonicznego były niemożliwe, gdyż telefony nie odpowiadały.
Tłumaczył się, że zapomniał ładowarek do obu swych telefonów.
Wydawało się, że unika różnych form kontaktu. Po tygodniu
ograniczonych rozmów, zaproponowałam, że przylecę do niego i mu
pomogę.
Kategorycznie mi zabronił i kazał czekać w Warszawie na jego powrót,
a
pieniądze które miałam wydać na bilet kazał przesłać Sobie. Przez
cały czas prosił mnie o kolejne pieniądze, których znów mu
brakowało. Kiedy mu odmówiłam, bo nie miałam już takiej
możliwości,
napisał że wraca chwilowo do starej profesji (wcześniej pracował w
BOR). Musi wyjechać na misję, by zarobić brakujące pieniądze na
operację ojca, bo całą sumę ma uregulować w 2 tygodnie.
Po tej wiadomości następnego dnia postanowiłam dotrzeć do mieszkania
jego ojca i sprawdzić, czy tam ktoś jest. I tu zaczął się mój
koszmar?
Pojechałam do tego mieszkania. Jakie było moje zaskoczenie, gdy
ujrzałam ojca przebywającego w brudnym, zaniedbanym mieszkaniu.
Nic nie wiedział o ?swoim? wyjeździe do Austrii. Od razu
powiedział,
że ?ma dosyć krycia syna?. Zapytałam, co miał na myśli?
Okazało się, że mój narzeczony ma 20 lat a jego matka zmarła 8 lat temu. Nie
mieszka z nim i nie wie, gdzie on aktualnie przebywa. Dzięki ojcu
nawiązałam kontakt z jego bratem . Od niego dowiedziałam się, że
mój Narzeczony, ma żonę, dwoje dzieci a sam od dwóch
lat mieszka na Tarchominie w wynajętym mieszkaniu wraz z kochanką, z którą ustalił ślub w tym samym czasie, co ze mną
Ponadto był poszukiwany listem gończym za kradzież 50 telefonów
komórkowych, samochodu a własnego ojca okradł na bardzo dużą kwotę
pieniędzy.
Pojechałam na Tarchomin, do tego jedynego mieszkania, o którym
wiedziałam?Tam spotkałam Konrada i udało mi się podpisać z nim
umowę w obecności świadków ? mojej siostry i jej narzeczonego.
Zobowiązał się oddać mi pieniądze i spłacać terminowo raty kredytu.
Napisał to specjalnie dla uspokojenia mnie i zaczął opowiadać
historię. Wynikało z niej, że bierze udział w tajnej misji, w której
kryje go policja a sam jest przynętą i dlatego zmienili mu tożsamość,
podobnież zabił kiedyś na misji dziecko bardzo wpływowej osoby. Był
bardzo wściekły, że przyjeżdżam do niego narażając się na
niebezpieczeństwo. Byłam zdziwiona, bo z daleko całej sytuacji
przyglądała się jakaś obca mi dziewczyna ? jak się później
okazało, jego kochanka.
Nieco spokojniejsza wróciłam do domu z umową w ręku. Następnego dnia
przyjechał do mnie i prosił, bym wycofała wcześniej złożone przeze
mnie zeznania na komendzie. Tak manipulował mną, opowiadając kolejne
niestworzone historie, aż faktycznie wycofałam zeznania. Nastraszył
mnie, że wszystko obróci się przeciwko mnie?
Starałam się nadal utrzymywać kontakt z nim, chociażby
telefoniczny, wierząc w jego dobre intencje. Jednak od momentu
zastraszenia mojej osoby zaczęłam zachowywać smsy.
Pierwszą ratę kredytu zapłacił w terminie zachowując pozory. Kolejnej
niestety już nie?Do tej pory nie uregulował następnych rat jak też
unika kontaktu ze mną.
W tym momencie nie utrzymujemy ze sobą kontaktu. W związku z
nieregulowaniem przez niego należności wysłałam mu pismo wzywające do
zapłaty. W tej chwili wiem, że miałam do czynienia z oszustem. Pod
pretekstem małżeństwa wyłudzono ode mnie pieniądze. Powyższa
sytuacja
odbiła się na moim zdrowiu.
Tą sprawą musi się zająć policja i prokuratura. Na
pewno nie jest to odosobniony przypadek .
Dodaj komentarz
141 komentarzy
To sie nazywa umieć klamac jak z nut. Facet mial niesamowita wyobraznie, moglby pisac powiesci sensacyjne niczym Forsyth i Coben w jednym.
odpowiedz
@Dama Pik
Dokładnie.Najśmieszniejsze jest to że ta kochanka czyli (druga narzeczona ) już teraz wie o wszystkim a dalej jest z nim, przez dwa lata mieszkając z nim nie wiedziała nawet o jego prawdziwego wieku hehehe po prostu szok....
Teraz staram się ruszyć media i nagłośnić tą sprawę, nie przepuszczę mu tym bardziej na pewno jest więcej takich kobiet.... tylko w innych miastach, już na jednym z forum jakaś kobieta się o niego pytała ;) więc może być ich jeszcze więcej...
dokładnie ma fantazje jak niewiem a wogóle jak mozna z takim czyms życ może facet ma zaburzenia osobowosci ... pozdrawiam
mając litościwe serca tracimy połowę śiebie
Wiesz, jej to nie przeszkadza, bo czerpie profity z tych jego oszustw i prawdopodobnie musi byc tego samego pokroju co on, zeby przymykac na to oczy. Moze byc tez tak, ze sama tez robi w balona innych facetow i oboje sobie z tego zyja na swoj sposob egzystujac ze soba. To takie moje przypuszczenia, czy prawdziwe, nie wiem.
odpowiedz
@Dama Pik
Szczerze.... to ja też tak uważam, normalna , szanująca się Kobieta nie będzie żyła z takim człowiekiem ... , tym bardziej że na swoim koncie ma już sporo mimo młodego wieku , mam nadzieje że jak naciągnął jakąś kobiet ze jakimś cudem dotrze do niej bo po pierwsze mogą się wstydzić a po drogie nic o nim nie wiedzieć ;/ więc jak mają dotrzeć do niego .... nie realne ;/
Podam jego nick na wszelki wypadek *******( Konrad1980scat )***********
A napisalas ze nie wie? Albo tak gada albo faktycznie nie wie hihi. Badz co badz facet sie urzadzil niezle w sensie zdobywania dobrodytu. Ale ty to jeszcze nic.
Ostatnio ogladalm historie kobiety od ktorej wyludzono 400 tys ! Tak, nie przeslyszalas sie. Mi tez oczy na wierzch wyszly, nie 40 tys, ale 400 tys. Kobitka przelewala na konto goscia z ogloszenia matrymonailnego bo ponoc jej ukochany ktorego (uwaga) nigdy nie zobaczyla mial wypadek i potrzebowal na rehabilitacje. Pobrala kredyty. Na dodatek gosc okazal sie kobieta z ktora gadala tylko przez gg i smsowala.
Ty to jeszcze bylas bardzo czujna i zrobilas dochodzenie jakby nie bylo.
Ech ide kurcze, znow wpadlam uzaleznienie od tego forum, musze sobie znalezc inne zajecie hihi
Powodzenia !
odpowiedz
@Dama Pik
OOOOOO Boże daj spokój szok, współczuje tej kobiecie, sama wiem co ja teraz mam ;/ Nie wiem jak to było ale niby nie wiedziała.... ale jak jej tacie dałam numer do mnie żeby otworzyć jej oczy pokazać jej dowody jak jest na prawdę to do dziś się nie odezwała czyli o czymś to świadczy ;)
Pewnie nie jestes pierwsza jego ofiara i niestety ostatnia.
Co do kobiet to sa rozne, niektorym ciemna strona faceta, wcale, a wcale nie przeszkadza i maja tego swiadomosc. Po drugie jakby nie podejsc z innej strony, to wiele kobiet tkwi w zwiazkach pomimo zdrad.
Powiem Ci ze Sympatia to ciekawy portal:), od razu zycie staje sie bogatsze dzieki doswiadczeniom tam zdobytym hehe. Ja tez sie nacielam tam na roznych gosci, wiekszosc do niczego ( u mnie to chyba raczej autorzy romansow niz powiesci sensacyjnych), oprocz 2 jednostek, za ktore generalnie tez nie moge do konca reczyc, poniewaz az tak dobrze nie znam, ale wspominam milo.
A co do Ciebie - nie zazdroszcze i nie chcialabym znalezc w twej sytuacji. Nawet bedac bardzo ostrozna mozna sie dac oszukac, wiec nigdy nie wiadomo co nas moze w przyszlosci spotkac. A nick sprawdze - ciekawe czy koles dalej ma konto aktwne.
odpowiedz
@Dama Pik
Nie niema go już tam, wykasował się ;) był i na fotce i pewnie na wielu innych. No niestety płace za to wszystko srogą kare mam tylko nadzieje że uda mi się w sądzie odzyskać to co straciłam, na pewno to doświadczenie jest nauką na całe życie ehhh.
Ja nicku nie znalazlam, cos mi wyswietlilo ze niby na forum O2 jakis watek.
odpowiedz
@Dama Pik
tak tak , jakaś dziewczyna się pyta o niego, chciałam się jakoś z nią skontaktować ale będzie ciężko bo ten wątek był wpisany 2 miesiące temu więc mogła już przestać sprawdzać tego bloga.
Wiesz, mam kolezanke pracujaca w sadzie, popytam sie czy wie cos na temat takich spraw, czy w ogole jest jakas szansa na pomyslne zakonczenie i dam ci znac na forum.
A tutaj tez sa inne kobiety, majace podobny problem, wiec moze beda cos mogly Ci podpowiedziec.
odpowiedz
@Dama Pik
Ok była bym ci wdzięczna, jak by co to mam umowę na to że pożyczył ode mnie te pieniądze ;)
Hm..wiesz kobieta o nicku Joanna miala podobny problem i niestety policja ani prokuratura nic nie wskorala. Co do umowy, nie wiem czy dobrze pamietam ale to chyba nie byla pozyczka tylko dotyczyla splat rat zaciagnietego przez Ciebie kredytu? Ciekawa jeste czy ona w ogole jakas waznosc i czy mozna soe domagac tego na gruncie prawa cywilnego. Co innego jak jak umowe np sprzedazy.
odpowiedz
@Dama Pik
mam umowę cywilno prawna zawartą miedzy mną a nim ;) i właśnie łamie warunki zawarcia tej umowy wysłałam do niego pismo wzywające do zapłaty muszę poczekać jeszcze 3 tyg i zakładam sprawę w sądzie
no ja widze, ze tu Dama sie zaangazowala, ja napisze tylko jedno -wspolczuje...i powodzenia
odpowiedz
@alliwannado
Nie dziękuje ;) co nas nie zabije to nas wzmocni ;) hehe
Dla mnie żaden problem napisać do koleżanki na gg i się zapytać - jak mam możliwość to z niej korzystam:).
odpowiedz
@Dama Pik
Dziękuje ;) Wygrać z umową w sądzie to wygram tylko naj gorsze te sprawy sądowe i takie ciąganie się.........ale w sumie dla niego się poświęce heheheh mam dużo wolnego czasu ;)
Podziekujesz jak czegos sie dowiem, bo tez nie wiem czy jest do konca zorientowana w takich sprawach. Trzeba czekac, bo ona rzadko wchodzi na gg.
odpowiedz
Kilka słów otuchy. Zakręcić w głowie dziewczynie co ma lat 25 to żaden problem. Ale taką nawijkę co koleś ma to naprawdę genialne jest. Znałem takiego jednego co tak nakminiał do lasek istny wirtuoz a taki bajerant że szok. Powiem tyle minął się z powołaniem on nawet Eskimosom lodówki by sprzedał. A kariera polityczna stała dla niego otworem :D. Taki typ człowieka to bajkopisarz i nie tylko roluje kobiety ale i wszystkich w zasięgu swoich macek. Z takimi ludźmi trzeba bardzo ostrożnie i najlepiej nic dosłownie nic mu nie dawać nie pożyczać bo to puści w obieg. Miałem takiego kolegę szedłem z nim na piwo nigdy mu kasy nie pożyczyłem ani żadnej rzeczy a on jak chciał to mi dał to radio z samochodu to CB to wieże chciał mi sprzedać ale to cię wiązało tylko z jednym że w pewnym momencie policja mogła zapukać do drzwi .
No ale powiem że nie jedną dziewczynę zbałamucił a kolegów jeszcze więcej. I dla takich ludzi uczucie i rozmowa o tym to tylko następne pole do przekrętów nawet małżeństwo dla nich nie jest typowym małżeństwem tylko grą.
Pozdrawiam AdamN.
odpowiedz
@AdamN
o cholera a w jakich rejonach on grasuje??ta sprawa nadaje się na policję!!
No jak to w życiu bywa. Kłamstwo ma krótkie nogi i zawsze na jaw wyjdzie a jeszcze dodatkowo cienkie przekręty jak się robi i bezmyślne to już klapa. Był moim kumplem dostał wyrok w zawiasach a potem wyszło jeszcze parę spraw i koleś poszedł siedzieć potem wyszedł z paki i znowu wyszło parę spraw no i poszedł siedzieć dalej ale nie wytrzymał . Teraz 1 listopada odwiedzam go i zapalam znicza bo w sumie dobry człowiek był jednak rodzina go zniszczyła i jego zachowanie jak najbardziej rozumiałem. Wydaje mi się że to jest po prostu choroba psychiczna i trzeba to leczyć. Bo taki człowiek ma zablokowane mówienie prawdy spowodowane traumatycznymi przeżyciami w dzieciństwie. Potem to się rozwija i rozwija i na koniec nie można nad tym po prostu zapanować a powiedzenie prawdy jest nie do przyjęcia.
Nie jestem psychologiem ale koleś z opowiadania niebawem skończy w więzieniu i raczej jego los jest przesądzony.
Pozdrawiam AdamN.
odpowiedz
@AdamN
grasuje w Warszawie ale w innych miastach pewnie też ;/ ta sprawa nadaje sie do telewizji, właśnie jutro bede miała kontak z mediami jezeli to nagłośnimy odezwie się więcej kobiet i może jak coś dojdzie do tych które w tym momecie chce oszukać nie pożyczą mu kasy.... wiem ze jest nas dużo. Wiesz co szczerze wydaje mi sie że on poczytał troche artykułów na temat socjopatów i psychopatów i w ten sposob działa i wykorzystuje to przeciwko nam bo jak cos to nie pójdzie siedziec tylko wsadza go na jakis czas do drewnicy
Z OPISU JAK FACET KTÓREGO JA POSZUKUJE NIESTETY JAK DO TEJ PORY NIC W MOJEJ SPRAWIE SIĘ NIE RUSZYŁO JESTEM ROZŻALONA CO DO POSTĘPOWANIA POLICJI I PROKURATURY CHCIAŁABYM BY W KOŃCU DUŻO OSÓB ZGŁOSIŁO NA NIEGO SKARGĘ O OSZUSTWA NA PEWNO WTEDY BYŁYBY WIĘKSZE SZANSE
@AdamN
Nie zgadzam sie z Tą opinią, żeby tlumaczyc kogos kto tak postepuje. Wiele osob jest w trudnej sytuacji, ale nie wszyscy kradna i oszukuja. Kazdy ma wybor. I kazdy moze sie zmienic, jesli tylko chce.
Mam kolezanke co uz szuka 2 lata pracy - naprade wyksztalcona osoba ( chyba juz za bardzo) nawet. Takim tokiem myslenia, bedac w trudnej sytuacji juz chyba powinna zalozyc miniburdel, zeby miec na zycie, a tego nie robi.
ja nie rozumiem, koles udawał 29letniego mezczyzne,a w rzeczywistosci okazalo sie,ze ma lat 20 zone i dwojke dzieci ?? oO
odpowiedz
@Karin
Witam tak ,mówi wszystkim że ma 29, tak na prawdę ma od nie dawna 21lat żonę 2 dzieci i tak jak wyżej opisałam i na swoim koncie sporo złego ;/ jest tych dziewczyn masa jestem tego pewna dlatego chce żeby ta sprawa trafiła do telewizji to dopiero zaczną się odzywać ;/
Po pierwsze myślę, że on to robi świadomie, wiec nie wylacza to odpowiedzialnosci karnej. Jednak nie wiem czy nasze przepisy k. karnego przewiduja taka sytuacje. Teraz to ludzi nawet z zabojstwem na koncie wypuszczaja z aresztu, a co dopiero cos takiego. Generalnie sady i policja sa po to, aby ludzie mieli prace, nie nalezy niczego zbytnio oczekiwac, jesli chodzi o dochodzenie sprawiedliwosci. :):) Czesto role detektywow i pomocy udzielonej ofiarom przejmuja media.
Po drugie oszukujac kobiety wykorzystuje od dawna znana prawdę jaką jest wymarzona dla wiekszosci kobiet rola. Po prostu dostosowuje sie do wyobrazem kobiecych o idealnym chlopaku czy mezu. I musi mu sie to oplacac: kase ma, a kara jest zadna.
A wiecie, gdzie byla najwieksza frekwencja wyborcza w lodzkim? W areszcie na Smutnej.
Pozdrawiam tym milym akcentem hehehe:):):)
odpowiedz
@Dama Pik
;) ruszyłam już media telewizja mam nadzieje ze nam pomoże dużo też od tego zależy ja temu gnojowi tego nie przepuszczę, mam czas i mogę się z nim ciągać po sądach a swoje muszę odzyskać ruszę niebo i ziemie żeby ten złodziej poniósł konsekwencje prawne za to co zrobił ;)))))
Czasami trzeba dlugo meczyc. Ja tak mialam na allegro. Wplacilam kase, towaru nie otrzymalam. Kontakt email, kontakt tel. - zero, zadnego odzewu jak makiem zasial. Jednak bylam upierdliwa, nie poddalam sie, po miesiacu sie dodzwonilam i to jeszcze na tel, ktory znalazlam do nich w necie i byl z innych zrodel niz ten ktory podali na allegro. Oczywiscie opierdolilam, zagrozilam ze pojde z tym do mediow ( nie byla jedna oszukana - mieli duzo negatywow). Pieniadze przelali juz nastepnego dnia. :)
odpowiedz
Co najsmieszniejsze było, powiedzieli, ze towaru nie mają, natomiast ten sam towar wystawali ponownie na sprzedaz. Rowniez napisalam do takiego chloapaka co kupowal ze mna na tej samej aukcji ( wtedy jeszcze byly widoczne nicki) - on tez nie dostal tego towaru - zostal oszukany.
Ogolnie bardzo fajna firma, polowe ludzi dostaje to co kupila, druga polowa juz nie. Oddaja kase tylko tym, ktorzy udadza sie osobiscie do siedziby, lub tym ktorzy mieli szczescie jak ja sie jakos skontaktowac. Wiem, ze wielu osobom, ktorzy nie mieli za daleko aby podjechac to sie nie udalo. Po prostu zeruja na tym, ze ktos sobie da spokoj i kasa zostanie na ich koncie.
odpowiedz
Izolda, czy mogę opublikować Twoją wypowiedź na blogach o serwisach randkowych, które prowadzę - i na blogu w profilu na Sympatii? Nie pomoże to wiele w kwestii ścigania wspomnianego mężczyzny, ale zawsze może przypadkiem trafić na te strony kobieta oszukiwana przez tę samą osobę (niekoniecznie pod tym samym nickiem) lub manipulowana przez oszusta działającego w podobny sposób.
Zrozumiem, jeżeli się nie zgodzisz. Proszę tylko o odpowiedź - tak lub nie.
Blogi:
Sympatia i Ty
Sympatia - randki, miłość i oszustwa
Profil na Sympatii - ostrzeżenia
Autor blogów "Sympatia i Ty" (http://sympatiaity.wordpress.com/) oraz "Sympatia - randki, miłość i oszustwa" (http://www.sympatia-randki.blogspot.com/). Tutaj tylko gościnnie.
odpowiedz
Witam ja poszukuje kobiet oszukanych przez Roberta Chojnackiego
przestrzegam przed oszustem, to osobnik bez skrupułów. Okrada i wykorzystuje kobiety. Mieszka w Warszawie ale działa na całym terenie Polski. Wyszukuje kobiety majętne i wyłudza pieniądze. Ma charakterystyczne czarne brwi, wielbiciel solarium, pieniędzy i łatwego życia. Szpakowate, krótkie włosy, krępa budowa ciała, ostatnio zameldowany przy ul. Wrzeciona ale dowód ma na adres przy ul. Przy Agorze. Jeśli znasz go to proszę o kontakt. Nie tylko ja zostałam oszukana jest wiele osób, sprawa trafiła do prokuratury. Masz odwagę i chcesz ukrócić działalność tego osobnika proszę o kontakt. Sprawa pilna. Jest to pan, który nie ogranicza się do pogróżek słownych ale też i fizycznych.
Prawdopodobnie jestem jego z ostatnich ofiar.
odpowiedz
@miki_84
Drogie panie jak już telewizja zrobi ze mną wywiad to powiem wam kiedy bedzie w tv,
;) ;) ;) ;)
Puki nie zobaczysz legitymacji z BORu nie wierz!!! Chcecie skan, wrzucę jak wygląda, wielu podaje się za borków!
odpowiedz
co racja to racja oszuści są wszędzie trzeba bacznie uważać ja dostałam nauczkę
Każdy dokument można podrobić: parę dni temu w wiadomościach podawali, że rozbili gang właśnie zajmujący się takim procederem. Jak ktoś wie, gdzie szukać, to może zamówić teoretycznie wszystko.
A co do Sympatii, no coż - ja jestem przeciw, choc na tym samym portalu siedzi kolega mojego faceta, o ktorym mogoglabym wydac swiadectwo, ze jest jednym z tych normalnych - tylko ze on tez nie moze nic znaleźć - oto ironia losu:).
odpowiedz
@Dama Pik
Oczywiście że wszystko da się w tych czasach podrobić i co jest najśmieszniejsze ten moj wyłudzacz w bardzo młodym wieku czyli 16 -lat podrobił dowód i wzioł kredyt .....................no to o czym tu mowa heheheh to jest taki cwaniak że hohoho coraz więcej O nim się dowiaduje i śmiać mi się chce że go jeszcze nie wsadzili ale w sumie nie dziwota jak i policja sobie z nim nie radzi hehehe kiedyś był zatrzymany i nawet z posterunku umiał uciec ....... wyskoczył z okna ;)))))
Nie wyplewisz tego dziadostwa hehe, zawsze jego miejsce zajmie i tak ktos inny rownie chetny. Z drugiej strony moznaby powiedziec, ze w stosunku do innych przestepstw te sa melego kalibru.
Ale uwazaj na siebie, tacy goscie jak Twoj zapewnie maja swoich kolesi - takiego samego pokroju.
odpowiedz
@Dama Pik
No On ma już troszkę na swoim koncie to jest naprawdę ciężki przypadek , może to też być cała szajka kto tam ich wie..... wiadomo że nie uratuje całego świata ale bede miała pretensje do Siebie jak nic z tym nie zrobie ........ ;)
Wiem, wiem to zrozumiale ze kazde walczy o swoje, mialam na mysli problem w sensie ogolnym.:)
odpowiedz
Iza wysłałam Ci wiadomość.Ja tez zostałam oszukana!!!!Odezwij się.Magda
odpowiedz
na pewno jest nas wiele kobiet oszukanych przez oszustów żerujących na takich osobach odzywajcie się proszę im więcej tym lepiej
Też przeżyłam taki koszmar.. I to w najgorszym momencie życia. Minęło już dużo czasu, a ja chyba nadal nie potrafię zaufać nikomu tak do końca.
Pieniądze nie były strasznie wielkie - parę tys złotych.. jednak tutaj suma ma mniejsze znaczenie, bo poczucie straty emocjonalnej, pustki, żalu, wściekłośći jest czymś niewymiernym.
pozdrawiam
Karolina
odpowiedz
@karolciabydg
Dokładnie , nie mogę wytrzymać i czekać bez czynnie jak on teraz nastepne omamia szkoda mi tych dziewczyn bo wiem co sama przeżyłam "koszmar" po to aby wyzbyc ich majątku kurcze nie moge tego znieść, już trochę dziewczyn jest cały czas szukam i szukam...... posiedzi frajer ;)
Takie sprawy nie są łatwe, trzeba mieć naprawde solidne dowody.. W moim przypadku niestety takich nie było - jedyny to przelew moj na jego konto, ale oczywiście w tytule przelewu nie było nic o tym, ze jest to pożyczka przez co dowód ten był łatwy do podważenia... Jedno wiem.. trzeba mieć oczy szeroko otwarte.. Z perspektywy kilku lat widzę wyraźne sygnały, ze coś bylo nie tak.. pojawiające się sugestie, ze potrzeba mu gotówki, na które ja nie reagowałam, bo sama nie mialam zeby mu pożyczyc... Wiec wymyślił chytry plan jak sprowokować mnie do zorganizowania pieniędzy. Nie będę się rozpisywać, ale wykorzystał fakt, ze zakochana kobieta zrobi dla swojego mężczyzny wszystko.
Najgorsze jest to, ze od czasu do czasu spotykam tego faceta przypadkiem a to w galerii handlowej, a to w centrum miata.. Chciałabym podejść i "walnąć do w pysk"... ale...Chyba czuję się zbyt dumna.
Ułożyłam sobie życie... Mam pracę, mieszkanie, samochód.. Radzę sobie całkiem nieźle... A on... Ech.. Z tego co widziałam chyba nie wiedzie mu się najlepiej - moze takie poczucie sprawiedliwości powinno mi wystarczyć??
odpowiedz
@karolciabydg
No nie jest łatwa , ja mam dużo dowodów i jeszcze kilka dziewczyn skrzywdzonych w ten sposób i również opowiadał jej im te same bajki, wiesz ciężko mi powiedzieć.... Ja dopiero poczuje ulgę jak tego syfiarza wsadzę bo akurat on nie powinien chodzić na wolności bo krzywdzi dalej kobiety niszcząc je psychicznie a nie daj borze jeszcze któraś sobie coś zrobi przez niego, to jest przykre jak ktoś bawi się twoimi uczuciami... mówi że kocha planuje wspólne życie... jest idealny ale to tylko dla tego że jest postacią wymyśloną potem dowiadujesz się że robił to tylko po to aby mieć zyski materialne...;/
Wiecie co dziewczyny, moze wyjde na feministke, ale musze to napisac.
Gdzies przeczytalam na jakism forum wypowiedz geja, ktory sam jako mezczyzna skwitowal zachowanie i postepowanie meskie. Bardzo mi sie spodobalo, bo generalnie moznaby to jak ulal doposawac co do niektorych mezczyzn.
Otoż napisał on, iż instrumentalne traktowanie drugiego czlowieka lezy w naturze mezczyzny.
Jest wielu mezczyzn i tu juz nawet nie chodzi o wyludzenia, ktorzy traktuja tak swoje kobiety.
A co do mnie, ja tez mam problemy z takim mezczyzna, tylko ze juz wole nie pisac na tym forum o tym, wstydzac sie swojej wlasnej glupoty i uzaleznienia od tego czlowieka.
Dlatego po czesci doskonale rozumiem wasze uczucia.
odpowiedz
@Dama Pik oooo dobrze napisał !!!! Tak właśnie jest, nam oszukanym też jest głupio że dałyśmy tak się zrobić,omamić no ale cóż tak widocznie miało być eh.....kto ma dobre serce musi mieć twardą dupę ale mam nadzieje że w życiu nam się to odda ;) Miłego dnia wszystkim ;)
Zgadza się Izolda ten syfiarz jest zainfekowany i wraz z kochanka zarazaja sie nawzajem bakteriami. Niestety tej Pani, która z nim zyje nie pomoga srodki do higieny intymnej typu lactacyd. Konieczna bylaby wizyta tej pary brudasow u specjalisty. Jezeli chodzi o czystosc tego osobnika, to jest zerowa. Bielizne z uprzeniego dnia zaklada ponownie o poranku, a nastepnie dobrudza na siłowni...Teraz już jasne dlaczego tak uporczywie czyści język.......
odpowiedz
@mloda223
Lansuje się....... dobrym samochodem, na siłowni, chodzi w markowych ciuchach, zmienia co chwile mieszkania a w stosunku do kobiet jest zwykłym dziadem i oszustem poprostu zawykła podróba faceta!!!!!!
No proszę dziewczyny, ale się uśmiałam się...hehe. Tego nawet ja bym nie wymyślila hihi.
odpowiedz
A tak w ogóle to Laktacyd - dobra rzecz.;) Wiele płynów do higieny intymnej może uczulać, uważam, że jest okej. Pozdrawiam.
odpowiedz
A i żeby mi ktoś nie pomyslal, ze skoro uzywam, to zasyfiona jestem, wiele kobiet uzywa plynow czy emulsji do higineny intymnej dla wlasnego komfortu. :P
odpowiedz
@Dama Pik
Witam!
oczywiście Damo Pik, że jest dobry ale nie w takim stadium jak ma ten pan, tam naprawde by się przydał lekarz bo chodzi i czyste dziewczyny zaraża, gentlemen,elegancik, czysty ale tylko na zewnatrz ;)
Pozdrawiwm i życzę miłego dnia !
Zapomnialam jeszcze dodac, ze mozna tez zalapac: opryszczka narządów płciowych, zakażenie wirusem brodawczaka.
Pozdrawiam wszystkich lubiących seks grupowy oraz seks bez zobowiazan. Duza zdrowia zycze :).
odpowiedz
@Dama Pik
Hehehehhe dokładnie, strzeżcie się kobiety brudasów ;)
Izolda zasyfic się mozna wszedzie i to nie sa bujdy.
Wiadomo, ze jak dla kobiet wlasciwy jest lekarz ginekolog. Kolejki sa tak dlugie, ze czlowiekowi sie nudzi i jakos wchodzi w rozmowe z innymi czekajacymi. Kiedys spiknelam sie w poczekalni z taka dziewczyna w moim wieku, choc to bylo juz pare lat temu. Dostala jakiś krost, i to na dodatek przez nie siedziec nie mogla. Nie wiedziala skad, sama byla wierna, mogla sie tylko zarazic do swojego faceta lub gdzies indziej przez przypadek. No to sie pyta ginekologa skad mogla czegos takiego zalapac. I powiedzial jej ze takie cos to mozna zalapac nawet siedzac na desce klozetowej np w publicznej toalecie. Naprawde bym nie uwierzyla ale sam lekarz to powiedzial.
No przez takie ciekawostki to ja sie teraz skupic nie moge kurcze na nauce. Cos slaba wola u mnie:P.
odpowiedz
@Dama Pik
to ja wiem, załatwiając się w toalecie publicznej można się nabawić różnych chorób, no ale kurde jak sypiasz z facetem czystym itp i ciągle masz jakieś problemy, swój czas spędzasz ciągle w kolejkach u ginekologa bo nie możesz pozbyć się tej zarazy to już coś jest nie tak...., daj spokój z jednej na druga przenosi florę bakteryjną później tworzą się bakterie, grzyby,zapalenia itp i co z tego że się wyleczysz jak on znowu ją przyniesie od innej kobiety i też dla tego że sam się nie leczy ;/ trzeba bardzo się obserwować i uważać
http://www.youtube.com/watch?v=djYJ-tQnwCk
Uczą tego od małego ale widać nie każdy jest pilnym uczniem ;)
odpowiedz
Wiesz to jest tez kwestia odpornosci organizmu takie stany zapalne i rowniez przenoszenia sie bakterii Echiera coli do miejsc, ktore nie sa naturalne dla jej bytowania:) ( normalnie zyja sobie w jelitkach, gdzie nie szkoda a gdzie indziej juz wywoluja stan zapalny). Np mozesz tez dostac grzybicy pochwy biorac duzo antybiotykow, bo kazdy z nas ma bakterie i grzyby w sobie - pojedyncze, tylko rozwijaja sie pod wplywem okreslonych warunkow. Generalnie mamy jako kobiety przerabane ze wzgledy na budowe anatomiczna, dlatego niektore kobiety lataja z zapaleniami pecherza i waginozami wlasnie bo dochodzi do tego przy stosunku i to nie jest juz kwestia brudu - predzej zaburzen z naturalna flora bakteryjna, ale te powyzej to owszem mozna ich nabyc tylko do osoby drugiej lub z toalety.
Wiesz kazdego to jest indywidualna sprawa czy sypia z kazdym kto popadnie, jesli dwie osoby sie na to godza to okej, skoro maja taki styl zycia, niech biora za siebie odpowiedzialnosc.
Tu raczej chodzi o inne rzeczy, czy wlasnie natrafisz na takiego kolesia, ktory ci zakreci w glowie, przespisz sie z nim, a on cie zarazi i jeszcze wiedzac o tym zaraza dalej - nie szanujac czyjegos zdrowia.
A jesli ktos sypia z wielona osobami to jednak musi sie liczyc ze moze cos zalapac, tylko gorzej jak pozniej zarazi porzadna osobe, ktora nie lata po seks jak pies z kierdelem:).
odpowiedz
@Dama Pik
wiem o tym wszystkim, hehehe oczywiście ze to jest każdego sprawa osobista ale czasem ktoś na nie świadomce sypia z takim brudasem eh aby im pieczarka wyrosła na .......heheheh
Hihi, bo generalnie o tym sie otwarcie nie mowi, a tak jest:).
Faceci to maja jednak dobrze, cewka moczowa dluga, nie rodza, jedynie prostata moze w wieku 50 lat, normalnie pozazdrosic hehe. Jednak ponoc zyja 10 lat krocej niz kobiety.
Wiesz jakbym im wyroslo takie cos w tamtym miejscu to zadna by sie nie tknela hehe, czasami jednak wiele chorob przebiega bezobjawowo lub jest sie nosicielem a samemu sie nie choruje, bo odpornosc nabyta.
Nawet gdzies intenautka Koni na tym forum napisala ze maz ja zarazil gronkowcem od kochanki i miala ciaze zagrozona.
No to sobie pogadalysmy, jeszcze innych tak wystraszylysmy, ze seksu nie beda uprawiac
hehhee. :)
Pozdrawiam!
odpowiedz
hehe sprawdzialam link Mydlo lubi zabawe hihi. Teraz juz takich piosenek nowym pokoleniom nie puszczaja:P
odpowiedz
Hmm...pieknie...Pani ktora z nim zyje godzi sie na to zeby miec syfa i do tego ma twarz jak potwor z Loch Ness. Para brudasiow wymyslila sobie sposob na zycie.... Co tu zrobic zeby sie nie narobić i wpadli na genialny pomysl, zeby mlode, piekne i niewinne okradac z calego dobytku na ktory uczciwie pracuja..
odpowiedz
ARTYKUŁ Z INTERNETU !!!!!!!!!
"Nieletni przestępcy zatrzymani przez policję
Ona ucziekła z domu. On poszukiwany przez Policję. Oboje podejrzani o wiele przestępstw. Wpadli, gdy jechali kradzionym Oplem.
Policjanci Sekcji Kryminalnej Komisariatu na Targówku zatrzymali dwoje nieletnich, którzy dokonali szeregu poważnych przestępstw. 14 letnia uciekinierka z warszawskiego domu dziecka i 15 letni Konrad K. poszukiwany przez KP Mokotów za kradzież mienia (o wartości 550 000 zł) oraz przez KRP Śródmieście w związku z wyłudzeniem kredytu w banku, postanowili wspólnie wynająć mieszkanie. Nieletni Konrad K. wykorzystał skradzione dokumenty i wynajął lokal na ul. Kondratowicza w Warszawie. Para zamiast się rozgościć, całe wyposażenie mieszkania sprzedawała firmie skupującej i sprzedającej używane meble oraz sprzęt RTV, AGD. Łatwo zarobione pieniądze rozochociły młodych ludzi i postanowili pojawić się u właścicielki mieszkania w nadziei na kolejne łupy. 21 grudnia Konrad pod pretekstem chęci podpisania umowy pojawił się w jej lokalu. Wykorzystał chwilę nieuwagi kobiety i ukradł komórkę oraz kluczyki samochodowe. Po wizycie, spod domu odjechał jej Oplem Astrą II kombi. Poszkodowana chwilę później była już w wynajmowanym mieszkaniu. Kiedy otworzyła drzwi, jej oczom ukazały się ogołocone ściany. Wtedy roztrzęsiona kobieta zgłosiła się na policję i powiadomiła o kradzieży. Funkcjonariusze rozpoczęli natychmiastowe poszukiwania dwojga młodych ludzi, szczególnie, że istniało prawdopodobieństwo, iż mogą już szukać następnej ofiary.
22 grudnia policjanci zauważyli Opla identycznego z poszukiwanym i skontrolowali go, mimo, że miał inne numery rejestracyjne. Okazało się, że kierowcą był poszukiwany 15 latek, a pasażerem jego 14 letnia poszukiwana koleżanka. Nowe numery rejestracyjne miały zmylić funkcjonariuszy. Młodzi przestępcy wykorzystali tablice skradzione z samochodu w Łomiankach, by uniknąć zatrzymania. Dziewczyna i chłopak zostali zatrzymani. Samochód i całe wyposażenie mieszkania o łącznej wartości około 50 000 zł wróciły do właścicielki.
Ze wstępnych ustaleń policji wynika, że sprawcy dokonywali więcej tego rodzaju przestępstw, m. in. przy ul. Starej Gruszy, gdzie po wynajęciu mieszkania, jak w tym przypadku, skradli meble i sprzęt. Poza tym para podejrzewana jest o kradzieże samochodów, wyłudzenie kredytów i kupno m.in. telefonów komórkowych na podstawie fałszywych dokumentów. Sąd Rodzinny i ds. Nieletnich zdecydował o umieszczeniu dziewczyny i Konrada K. na trzy miesiące w schronisku."
Faktycznie ma już duże doświadczenie w tych sprawach i jeszcze z 14 latka.
odpowiedz
@Dama Pik
po prostu ma już to we krwi lubi łatwe pieniądze i tak całe życie będzie robił ....... a że ma dar to go w ten sposób wykorzystuje .
Przywłaszczał telefony komórkowe w całej Polsce
Łukowscy kryminalni rozwiązali sprawę nagminnych kradzieży telefonów. Sprawca wchodził do sklepu i prosił o natychmiastowe pożyczenie telefonu ? pod różnymi pretekstami, a następnie wychodził na zewnątrz i znikał. Złodziej został zatrzymany przez stołecznych policjantów. Już wiadomo, że w ten sposób na terenie kraju oszukał co najmniej 36 osób.
Do pierwszych przywłaszczeń telefonów doszło w Łukowie w połowie sierpnia tego roku. Sposób działania był identyczny. Sprawca wchodził do sklepu i prosił ekspedientkę o pożyczenie mu telefonu komórkowego, gdyż musi pilnie wykonać bardzo ważny telefon. W każdym przypadku prosił o możliwość wyjścia na zewnątrz, by nie przeszkadzać, a następnie uciekał z przywłaszczonym aparatem.
Łukowscy kryminalni dokładnie przeanalizowali nagrania z monitoringu pod sklepami, gdzie doszło do kradzieży i zdobyli zdjęcia podejrzanego mężczyzny. Policjanci skontaktowali się z innymi jednostkami Policji na terenie kraju, gdzie sprawca działał w ten sam sposób. Jak się okazało został rozpoznany na podstawie przesłanych fotografii. Ustalono, że podobnych przestępstw dokonał w Radzyniu Podlaskim, Lublinie, Puławach, Kozienicach, Sokołowie Podlaskim, Białymstoku, Warce, Górze Kalwarii, Włocławku, Otwocku, Warszawie, Skierniewicach i Radomsku. Łącznie policjanci mają udokumentowaną informację o 36 takich przypadkach.
W połowie września kryminalni ustalili, że tym mężczyzną jest 20-letni Konrad K., mieszkaniec Warszawy. Mężczyzna wpadł w ręce stołecznych policjantów na początku października. W czasie przesłuchania w Łukowie przyznał się do wszystkich przestępstw i złożył wyjaśnienia. Prokuratura w Łukowie zastosowała wobec niego dozór policyjny i zakaz opuszczania kraju. Zarzuty przedstawili mu już policjanci z Radzynia Podlaskiego i Puław. Czekają go kolejne zarzuty w innych miastach. Za przywłaszczenie cudzego mienia powierzonego grozi kara pozbawienia wolności do lat 5.
Każda osoba, która została oszukana w ten sam sposób winna zgłosić się do najbliższej jednostki Policji i złożyć stosowne zawiadomienie.
odpowiedz
Izolda odezwala sie do mnie ta koleżnka - była na urlopie, mówi ze trudna sprawa i trzeba mieć dowody, pewnie swiadków też, niestety nie zdazylam z nia porozmawiac bo akurat mnie nie bylo na gg. Jak coś sie jeszcze dopytam.
odpowiedz
Teraz zloczynca grasuje w kujawsko-pomorskim i pomorskim....Dalej jedzie z tematami...
odpowiedz
Izolda.Zostalam oszukana przez Konrada K.Wyglada na to,ze jest nas wiele.Odpisz prosze na moja wiadomosc.
odpowiedz
Więc musimy się jak najszybciej spotkać,ponieważ od jakiegoś czasu zbieram materiały na jego temat i dokumentuje je. Być może jesteś chociażby na fotografiach których już trochę mam,koniecznie się odezwij,nie powiedziałaś w jakim okresie wpadłaś w jego sidła a być może że coś znajdziemy ;)
Posiada wysoki iloraz inteligencji. Jednak jego wadą jest to, że nie potrafi żyć w społeczeństwie, którym panują pewne zasady.Wyłamuje się, czego skutkiem są różne naruszenia prawa.
To osoba, która nie posiada sumienia i nie jest odpowiedzialna. Dodatkowo po naruszeniu panujących zasad nie odczuwa wstydu ani nie poczuwa się do winy za swoje działanie.
Tacy ludzie jak on dostali dar od boga który wykorzystują po to aby niszczyć innych bogu winnych ludzi ;/ manipulacja,uzależnianie od Siebie, zaufanie ....
Generalnie ma czarującą powierzchowność i często wywołuje frapujące wrażenie, jakoby posiadał najzacniejsze ludzkie zalety. Łatwo zdobywa przyjaciół, jest manipulatorem wykorzystującym swoje werbalne zdolności do wychodzenia z opałów.
Uwielbia być podziwianymi i rozkoszować się pochlebstwami innych.
Z brakiem miłości idzie w parze brak empatii.Nie jest w stanie odczuwać przykrości z powodu czyjegoś nieszczęśliwego położenia ani postawić się na miejscu kogoś innego, niezależnie od tego, czy ten ktoś został skrzywdzony przez niego.
Nie tylko ma obsesję na punkcie posiadania i władzy, ale czerpie szczególną przyjemność z przywłaszczania sobie i zabierania innym to co może posiąść dzięki plagiatowi, przez matactwo czy wymuszenie, jest owocem o wiele słodszym niż to, co może mieć dzięki uczciwej pracy.
A osuszywszy do cna jedno źródło, zwraca się ku następnemu, by wyeksploatować je, ogołocić, a następnie odrzucić; zadowolenie, jakie czerpie
z nieszczęścia innych, jest niewyczerpywalne.
Ludzie są wykorzystywani jako środki prowadzące do celu ? mają się podporządkować i poniżyć, tak aby typ antyspołeczny mógł się czuć usatysfakcjonowany...
Przyłapany na kłamstwie tworzy nowe kłamstwa...
Jego zachowanie często służy wprawieniu w zakłopotanie i poskromieniu ofiar, albo wpłynięciu na każdego, kto mógłby słuchać ich wersji opowieści.
Manipulacja jest kluczem w jego podbojach, a kłamstwo jest jednym ze sposobów, w jaki to osiąga.
zaprzecza rzeczywistości, dopóki ofiary nie załamią się nerwowo. Będzie zrzucać winę na ofiarę i twierdzić, że ofiara cierpi na ?urojenia? i jest niezrównoważona psychicznie.
odpowiedz
A dla zainteresowanych jutro wstawię stronkę z jego zdj więc możecie sobie obejrzeć.
odpowiedz
@Izolda chetnie taka fotografie by sie zobaczylo aby byc ostrożna na przyszłość
@Izolda chetnie taka fotografie by sie zobaczylo aby byc ostrożna na przyszłość
Proszę o to zdjęcia OSZUSTA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
http://kwp.lublin.pl/index.php?action=news&action_id=5932
odpowiedz
@Izolda
Może chociaż jedna "ofiara" zapamieta tą twarz i uda się ją uchronić.
O Izolda, dawno Cię nie było. Postawny facet z niego. A coś się ze sprawą ruszyło?
odpowiedz
hej no troszkę mnie nie było, ciągle coś na głowie ale wróciłam heheheheh ;p
teraz trochę bardziej jest wyrzeźbiony oraz rysy twarzy poważniejsze ;) ah ten nasz narzeczony hehe
Nie przejdą im te oszustwa koło nosa i ja już się o to postaram !
odpowiedz
@Izolda
Ja również miałam do czynienia z tym osobnikiem. Ma wszystko poukładane i przeanalizowane , realizuje plan , który ułożył krok po kroku. W każdym bądź razie ma pecha bo trafił na mnie. Nie jestem osobą złośliwą , ale w tym przypadku nie odpuszczę. Mam pewien plan i już niebawem go zrealizuję.
Witaj ! Czytająć twój komentarz napiszę ci szczerze ! że mają litościwą nature oraz serce tracimy dużo no cóż mogę dodac współczuje ci i to bardzo bo to jednak Ty wzięłas kredyt itd i ty jestes dłużnikiem Mam przyjacioł dwóch co im również wziełam kredyt ale nienarzekam bo płacą ale mam podobną historie do ciebie tylko ze pewną różnicą
Ladnych parę lat temu zakochałam sie do ślepoty itd myslałam ze trefiłam na anioła a po paru latach dowiedziałam sie ze to demon w ludzkiej skórze Jest perfidnym,złym człowiekim zranił mnie oraz nasze wspólne dziecko które ma 11 lat
Do konca zyciie bede miała pietno jakooszukana,zdradzona ponizana a syn nasz psychicznie był wykanczany co do teraz z tym wal;cze nie da sie tego opisac wparu słów zycze powodzenie mam nadzieje ze sie odezwiesz Pozdrawiam :)
odpowiedz
Dzięki, rozumiem w jakimś nawet małym stopniu co przeżyłaś. Ja po tym wszystkim dostałam olbrzymiej siły żeby z tym człowiekiem walczyć i żeby dostał porządną nauczkę bo jak widać tyle ludzi skrzywdził i nikt nie jest w stanie sobie z nim poradzić.
Gdy by nie te pieniądze to już bym dawno nie pamiętała że poznałam takiego faceta a tak to muszę ze wszystkich sił walczyć o swoje .Dzięki zawziętości zdobyłam mnóstwo informacji na jego temat i dowodów o popełnionym przestępstwie w stosunku do mojej osobie i kilku innych dziewczyn.
Nas okradł i korzystał sobie ze swoją ukochaną z tych pieniędzy dama ubrana itp za czyje? he Moje! i innych pracą uczciwą się nie schanbili masakra !!!!
" gorzej gdy jest złapany za rękę , a twierdzi ,że to nie jego ręka" hahahha cały Konrad
odpowiedz
Człowiek w końcu uwierzy w coś, co sobie wytrwale powtarza, niezależnie od tego czy coś jest prawdą, czy fałszem. Jeśli będziesz w siebie uporczywie wmawiał jakieś kłamstwo w końcu przyjmie je za prawdę.
Człowiek staje się tym, kim jest za sprawą myśli, którym pozwala zapanować nad swoim umysłem ... !
Z nim tak właśnie jest.
Już od dawna wymyślił taką historię i w ten sposób działa od kilku lat.
Zastanawia mnie jedno co jest z naszym prawem , nawet ludzie którzy od lat zajmują sie wyłudzeniami,przywłaszczeniami i wiedza jacy Oni są sprytnie i co?.....ulegli jego historii, dali się nabrać ;/
Jeden gnój niszczy i okrada tylu ludzi................... szok, to jest nie dopuszczalne..
Ciekawe skąd czerie inspiracje??? ma perfekcyjnie opanowane techniki manipulacji. Mógłby opublikować "podręcznik oszusta" :) Typowy krętacz
odpowiedz
To niesamowity manipulant, kłamca i uzależnia emocjonalnie. I to nie jest tak, że on cały czas jest zły. Potrafi być czarujący, ale takie zachowanie jest tylko maską przed jego prawdziwym, niszczącym zachowaniem. Taki człowiek potrafi kochać prawdziwą miłością, czy cały czas udaje????? Kochać, to znaczy mieć uczucia, empatię, wrażliwość, zrozumienie, wspłóczucie , a on jest pozbawiony tego wszystkiego. Nawet jak skłamie, jak przekształci rzeczywistość to potrafi powiedzieć,że nic takiego się nie stało,że robisz z igły widły, coś sobie wymyśliłaś, źle zobaczyłaś. Jak byś go nakryła z inną kobietą, to też by powiedział że to Ci się przewidziało. KOSZMAR.
odpowiedz
Po prostu socjopata, bynajmniej kreuje się na takiego...... No jest to osoba która nie posiada empatii czyli tak jak wyżej opisałam.... nie potrafi kochać bez korzyści materialnych !
osoba działająca z nim czyli wiedzaca o calej prawdzie nic nie robiaca w tym kierunku ze wzgledu własnych korzysci materialnych,wspierająca go, chcaca zdobyc informacje aby go ostrzec np poprzez tel do mnie probujac wyciagnac ode mnie podstępem co w danym momecie sie dzieje itp czyli działajaca z nim,korzystające z pieniedzy z tych przestepstw i dobrze wiedzaca o nich !!!!!!!!!!!!!!!!!!OWOCEM TEJ WSPÓŁPRACY JEST WSPÓŁUDZIAŁ
Mam ogromna nadzieje że odpowiednie organy zajmą się to sprawą a przedewszystkim dociekliwi ludzie którzy chcą nam pomuc a nie zamiatać wszystkiego pod dywan. Pewna jestem tego co pisze......... ale o to pytanie na ile uda im sie manipulacją i kłamstwami złagodzić kare!
Witajcie! Jestem tu nowa, ale po przeczytaniu wiadomości jakie napisała Izolda postanowiłam się zalogować i napisać, ponieważ ja mam identyczny problem z facetem co prawda nie jest to ten sam oszust, ale działa bardzo podobnie, dlatego im więcej o tym będziemy mówiły lub pisały, tym mniej nas będą oszukiwali powaleni psychole. Izolda potrzebuję Twojej rady, jestem bardzo silna i nie dam za wygraną, odzyskam swoje, ale rady kobiety która doszła już tak daleko zawsze się przydadzą. Myślę że na forum dobrze jest pisać ale osobista rozmowa i wspólne działanie zaprowadzą nas do celu. Niedawno poznałam kobietę ktorą spotkało to samo co nas, ona jest całkowicie załamana i nie dociera do niej że powinna coś zrobić w tym kierunku, bo inaczej taka hiena wykorzystywać będzie kolejne ofiary. Wiem doskonale że jest nas dużo więcej oszukanych i wykorzystanych, tylko wstyd lub strach nas powstrzymuje przed dalszym działaniem. Zjednoczmy nasze siły i skorzystajmy ze swoich wspólnych rad a wtedy będziemy mogły skutecznie ostrzegać inne kobiety i pokazać im że tacy jak oni są tylko pionkami w naszych rękach.
odpowiedz
Witam Cię Ja nie długo zakładam specjalną stronę o tej osobie i będę tam opisywać wszystko co się dalej w tej sprawie będzie działo itp więc właśnie trzeba zacząć od opisywania takich sytuacji wszędzie w internecie gdzie się tylko da kończąc na konkretnych działaniach ;)
Tu nie ma co się wstydzić ..... trudno stało się trzeba się z tym teraz zmierzyć ze swoim wstydem i zrobić wszystko aby taka osoba zapłaciła za wszystkie szkody a nie chować głowy w piasek ale też trzeba mieć silna psychikę co by nie było jest to krępująca i nie przyjemna sytuacja z które będzie trzeba się zwierzyć na pewno nie jednej osobie. Przy dobrych dowodach i prokuraturze można dużo wywalczyć tylko musi się zając tą osoba kompetentna i chcąca pomoc wtedy sukces murowany , bo tak to będzie zamiatane to pod dywany.. a na to nie można pozwolić , jak potrzebujesz jakiejś pomocy to pisz prywatne wiadomości w miarę możliwości postaram się pomoc !!!!!!
Witajcie ja też jestem tu nowa i cieszę się że takie miejsca jak to istnieją ... można do nich zajrzeć aby się ustrzec przed ewentualnymi oszustami swoją drogą to przydałaby się strona z czarną listą panów których należy unikać ....
Uwaga banda oszustów nadal grasuje!!!!!
Teraz wymyśla nie stworzone historie na mój temat gdy by potencjalna ofiara wpadła na ten porta żeby pod żadnym pozorem się ze mną nie skontaktowała.
Wykorzystuje was pod każdym względem a potem wychodzi i się śmieję że znowu zarobiony będzie.
To zwykły śmieć i szumowina czytając tą historie powinnyście nie czekać tylko odpowiednio zareagować...
OBUDŹCIE SIĘ ZE SNU I ZACZNIJCIE RACJONALNIE MYŚLEĆ !!!!!!!!!
Jestem w stanie wam pomóc tylko proszę o wiadomości !
odpowiedz
Izolda to ja Damcia:).
Jasne, że będą się tak tłumaczyć, że jakaś "sfiksowana" brednie wypisuje.
Wiesz, zawsze mogą mieć wytłumaczenie, że to jakaś zemsta porzuconej kobiety. Głupi nie są.
odpowiedz
@Identity - ja bym powiedziała że to najczęstsze zagranie ;)
Jak tylko zwabią nową ofiarę zaczynają na przeszłe ofiary pisać bajki godne H.CH. Andersena
Światło wierzy, że przemieszcza się szybko - ale się myli.
Nieważne jak szybko pędzi zawsze odkrywa,
że ciemność dotarła na miejsce wcześniej i już na nie czeka.
No tak bo wtedy jak by się ze mną skontaktowała mogła by się dowiedzieć paru ciekawych rzeczy hehheheeh
On żyje w świecie kłamstwa więc wiadomo jak postępuje, eh kiedy kłamstwo wyjdzie wymyśla następne ;) Z racji tego że Często tu zagląda ze swoja ukochana pozdrawiamy go i Ją również heheheh (żałośni jesteście) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Oddawać kasę złodzieje !!!!
Kobiety i dziewczyny uważajcie na oszusta!!! nazywa sie Krzysiek M. w internecie i na portalach posługuje się nickami: Mali, Maleux, jednak nie wykluczone , że coś zmieni. Do tej pory oszukiwał i wykorzystywał kobiety w Warszawie, ale obecnie przeniósł się na inne miasta: Bydgoszcz, Szczecin, Wrocław i Opole. Facet ma ok.185cm wzrostu niebieskie oczy i krótkie ciemnoblond włosy z wyraźnym łysieniem na środku głowy do niedawna miał problemy (braki) z uzębieniem na przedzie, ale planował implanty. Twierdzi że pracuje w telewizji ale jakoś nikt tam o nim nie słyszał, chwali się też że ma własną firmę jest informatykiem i grafikiem, tworzy strony internetowe. Facet ma kupę długów i ciągle zmienia telefony więc trudno go potem namierzyć.
Kobiety unikajcie go jak ognia facet lubi grać na kilka frontów jednocześnie wykorzystuje a potem bezwzględnie porzuca kobiety i pozostawia po sobie kupę problemów.
dziękuje osobie,która zamieściła ten list!!!!dzięki niemu dowiedziałam się z kim mam do czynienia,na szczęście wyrzuciłam już karte sim i nie chce z tym hujem mieć kompletnie nic wspólnego.Byłam tak naiwna i cały czas doszukiwałam się w sobie winy.
odpowiedz
TO JEST LINKO DO REPORTAŻU NA TEMAT KONRADA
http://www.polskieradio.pl/7/180/Artykul/273734,Oszustwa-%E2%80%93-SD-081110
w ramce po prawej stronie 3 pozycja -historia pani Karoliny posłuchajcie sobie kochane ;)
To dopiero początek odpowiednio para oszustów zapłaci za te krzywdy !!!!
odpowiedz
Ja uważam, że jego kochanka jest wspólniczką i dokładnie wie co on robi. Obydwoje dzięki temu mają lekkie życie. Jeszcze nie wiadomo czy ona nie naciąga mężczyzn posługując się tą samą metodą.
odpowiedz
Ta zmowa milczenia między nimi jest podejrzana tym bardziej że ona i jej rodzice wiedzą o wszystkim ;) obydwoje powinni być pociągnięci do odpowiedzialności karnej, jeżeli chodzi o ten przypadek to nie odpuszczę ;) jestem przekonana że Ona jest jego wspólniczką i zrobię wszystko żeby odpowiedziała za współudział !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Izolda - fajnie ze cos się ruszyło.
Dobrze ze takie audycje sa.
Właściwością człowieka jest błądzić, głupiego w błędzie trwać.
odpowiedz
Część Kochana oj ruszyło się i to w dobra stronę ;) na razie mogę powiedzieć ze jestem zadowolona.... myślałam że nic z tego nie będzie a jednak miło się rozczarowałam
Jeszcze będą media Ja już im załatwię żeby cała Polska ich poznała ;)
I dziewczyny się nareszcie zgłaszają ;)
Oszust matrymonialny zatrzymany
Stołeczna policja zatrzymała oszusta matrymonialnego, który nakłaniał kobiety m.in. do zaciągania kredytów, twierdząc, że potrzebuje pieniędzy na działalność gospodarczą lub operację ojca. 21-latek usłyszał cztery zarzuty i został aresztowany na trzy miesiące.
?W zakładach penitencjarnych (aresztach i zakładach karnych) przebywa prawie 82 tys. osób. Na zdjęciu Zakład Karny we Wronkach
autor: Bartosz Jankowski
źródło: Fotorzepa
?W zakładach penitencjarnych (aresztach i zakładach karnych) przebywa prawie 82 tys. osób. Na zdjęciu Zakład Karny we Wronkach
+zobacz więcej
Młody mężczyzna poznawał kobiety poprzez portale społecznościowe. - Mówił im, że potrzebuje pieniędzy na działalność gospodarczą lub operację ojca w szwajcarskiej klinice. Nakłaniał je do zaciągania kredytów oraz zakupu telefonów komórkowych - powiedziała Dorota Tietz z zespołu prasowego Komendy Stołecznej Policji.
Jak ustalili policjanci, za zdobyte w ten sposób pieniądze 21-latek wynajmował luksusowe auta i mieszkania.
- Prowadził wystawny tryb życia. Wpadł w ręce policjantów z komendy stołecznej późnym wieczorem na warszawskiej Woli - powiedziała Tietz.
Dodała, że jest on doskonale znany policji z oszustw i kradzieży.
- Policjanci z wydziału kryminalnego komendy stołecznej ustalili, że Konrad K. prawdopodobnie może przebywać w jednym z mieszkań na Woli. Wszystko wskazywało na to, że mężczyzna od pewnego czasu wynajmuje tam lokal - wyjaśniła Tietz.
Postanowienie o zatrzymaniu mężczyzny wydała prokuratura rejonowa Warszawa Śródmieście-Północ. Policjanci przygotowali zasadzkę. Przed godziną 22.00 dostrzegli poszukiwanego wchodzącego do budynku razem z jego 25-letnią dziewczyną. Oboje zostali przewiezieni do jednostki policji i przesłuchani.
Z materiałów zebranych w sprawie wynika, że 21-latek od 2 lat wyszukiwał ofiary za pośrednictwem portali internetowych. Zazwyczaj przedstawiał się jako Konrad. Wzbudzał zaufanie. Obiecywał stały związek. Zapominał jednak wspomnieć, że ma żonę i dwójkę dzieci. Często twierdził, że gotówka jest mu potrzebna na prowadzenie własnej działalności.
Mężczyźnie przedstawiono już cztery zarzuty oszustwa, a sąd na wniosek prokuratury aresztował go na trzy miesiące. Grozi mu do ośmiu lat więzienia. Policjanci podejrzewają, że oszukanych przez Konrada K. kobiet może być znacznie więcej, dlatego też zwracają się do wszystkich poszkodowanych o zgłaszanie się do wydziału kryminalnego komendy stołecznej Policji - tel. 22 603 77 20.
odpowiedz
PROSZĘ TO LINK Z ZATRZYMANIA Konrada K
http://nasygnale.pl/kat,1025343,title,Kocham-cie-i-chce-byc-z-toba-na-zawsze-akurat,wid,12918078,wiadomosc.html
odpowiedz
@wilczyca ma 198 cm wzrostu, ciemny blond wlowsy, 32 lata, poznaje dziewczyny na roznych czatach, wysylaja sobie nagie zdjecia, sprawia wrazenie najszczerszego czlowieka na ziemi, po przejsciach, o swojej ostatniej żonie mowi ze przestrazyła sie życia. Jest z Piły!!! czy ktos cos wie na jego tenat??
Wybierze cię, rozbroi swoimi słowami zachwyci poczuciem humoru i rozmachem projektów.Pokaże wspaniałą zabawę, ale zawsze przyjdą rachunki do zapłaty.Będzie się uśmiechał i oszukiwał.A kiedy z tobą skończy porzuci cię, zabierając twoją niewinność,dumę
@wilczyca jest z piły ale ostatnio mieszkał przez długi okres w nowym saczu teraz wiem ze szantarzował jaks dziwczyne z kielc a najprawdopodonniej wyprowadził sie do poznanej przez internet kobiety ktora mieszka w łodzi.
Wybierze cię, rozbroi swoimi słowami zachwyci poczuciem humoru i rozmachem projektów.Pokaże wspaniałą zabawę, ale zawsze przyjdą rachunki do zapłaty.Będzie się uśmiechał i oszukiwał.A kiedy z tobą skończy porzuci cię, zabierając twoją niewinność,dumę
Ja poluję na Karpetę lat 48 ze Śląska. Wiesz co, daj ogłoszenia na OLX-ie - w odpowiednich miejscowościach /w stylu: Kogo oszukał Dawid K.?/. Nie podawaj całego nazwiska, bo dziad może zgłosic to na Policję. Na forum Gumtree też można dac takie ogłoszenia.... rozważ to... ja tak zrobiłam... Ogłoszenia są bezpłatne... nie musisz podawac w ogłoszeniu swoich danych....
odpowiedz
@wilczyca gorzej wyszłam za tego bydlaka :( jestem załamana...mam dosc życia i nie wiem co mam ze soba zrobic,po dwochmiesiacach małzenstwa dowiedizalam sie o wszystkim o jesgo romansach wyprowadzilam sie... ale co z tego... jestem bez pracy...bez pomyslu na zycie i mam dosc wszystkiego
Kochana, w MOPS-ie jest prawnik gratis, u mnie też w Biurze Porad Obywatelskich. Jak Ci nie daje kasy na życie, to zgłoś to do MOPS-u. Oni Ci coś poradzą. Pamiętaj - rozwód tylko orzeczeniem o winie - dziadyga będzie Ci tylko wtedy płacił alimenty. Postaraj się nawiązac kontakt z innymi pokrzywdzonymi. Poproś, aby były świadkiem na Twojej sprawie rozwodowej. Natomiast, jak masz pieniądze - zatrudnij detektywów. Oni są bardzo skuteczni. Przejrzyj w miarę możliwości historię komputera. Ja np. dowiedziałam się, że dziad poszukiwał siebie na stronach policyjnych - sprawdzał, czy gliny go nie szukają i oglądał pornosy ze zwierzętami....gdybyś tak mogła dobrac się do jego komórki.... jak ma na abonament - wszystko można odtworzyc.....niestety na zlecenie Prokuratury
odpowiedz
@wilczyca nie mam dowodów, oprocz paru smsow w ktorych przyznaje sie do winy ::) ale nie pisze onkretnie co zrobil, jest o nim artykol w gazecie ale wypowiadaja sie tylko jego byle dziewczyny, ktore byly przede mna, matka jego - szkoda slow!!twierdzi ze on jest dorosly i nie ma na niego zadnego wplywu. zrezygnowalam dla niego z dobrej pracy...teraz siedze w domu od 6 miesiecy. niek mi nie chce powiedziec gdzie on jest... zlozylam pozew ale co z tego jak jego dawno juz nie ma tam gdzie mieszkalismy.
Na Twoim miejscu poprosiłabym o pomoc rodzinę.... Wiesz, nasze prawo jest cudowne dla bandytów, nie dla pokrzywdzonych..... nikogo nie obchodzi, co zrobi pokrzywdzony.... taka jest prawda... poproś o pomoc przyjaciół i rodzinę /swoją, nie tej kanalii/
odpowiedz
Na Twoim miejscu poprosiłabym o pomoc rodzinę.... Wiesz, nasze prawo jest cudowne dla bandytów, nie dla pokrzywdzonych..... nikogo nie obchodzi, co zrobi pokrzywdzony.... taka jest prawda... poproś o pomoc przyjaciół i rodzinę /swoją, nie tej kanalii/
odpowiedz
Szczerze to nie kojarzę takiego oszusta nie wiem musisz poszukać na różnych forach np. dziwni faceci na portalach internetowych....
odpowiedz
Witam!
Jestem w podobnej sytuacji. Facet tak zamydlił mi oczy że też naciągnął mnie na kasę dla mnie nie małą bo 30 tys z których obecnie zrobiło się 40 już z odsetkami.
Tyle że ja nie poznałam go na żadnym portalu randkowym ale z tego co wiem bywał na jakiś.
Też muszę go jakoś udupić ponieważ takim gnojom nie można odpuścić. Nie mogą pozostać bezkarni.
Pozdrawiam Wszzystkich
odpowiedz
@dragonfly JAK WYGLĄDA I ILE LAT MA OSZUST?JA OD WRZEŚNIA POLUJĘ NA TAKIEGO ŁOTRA. MÓJ TO RECYDYWISTA!!!! POZDRAWIAM
Pewnie że nie można mu odpuścić ja tak zrobiłam i juz daleko zaszłam, jestem dumna z siebie ;)
http://interwencja.interia.pl/news?inf=1574198
reportaż z interwencji obejrzyjcie sobie!!!!
odpowiedz
Dzięki dziewczyny za miłe słowo. Każda z nas doznała krzywd od jakiegoś frajera, który nie potrafił docenić tego co miał. Ku przestrodze koleś który mnie wydymał na kasę to Przemysław Płachetka lat 30. Jest z Poznania. Ma jakieś 175 wzrostu, ścięty na jedynkę więc prawie łysy, brązowe oczy, ma tatuaż na plecach a właściwie na łopatce jakiegoś smoka czy coś w tym stylu. Z tego co się zdążyłam dowiedzieć ma na pieńku z prawem i to ostro ponieważ ściga go prokurator. Za to co mi zrobił też musi zapłacić. Gdyby była możliwość wstawiłabym tu nawet jego zdjęcie ku przestrodze dla innych.
Sprawdź, czy nie jest poszukiwany listem gończym. Znajdź w Googlach "Poszukiwani listem gończym". Jak jest, wrzuc to zdjęcie na Forum. Bandziora Karpetę można podziwiac.... jak Adolfa2 i jako Śmierdzącą Skarpetę - na Forum..
odpowiedz
Nie ma Twojego oszusta na liście poszukiwanych przez Policję - tej ogólnopolskiej. Może jest na liście poszukiwanych przez Prokuraturę?
odpowiedz
Wiesz co nie wiem , On nie jest poszukiwany teraz to już siedzie w więzieniu.........