On manipuluje dzieckiem
Dziewczyny poradźcie, co robić?
Joanka
Dodaj komentarz
6 komentarzy
Ja myślę że to on ma coś z głową , krzywdzi własne dziecko .. porozmawiaj z córka a " tatusiowi " powiedz że możesz pozbawić go praw rodzicielskich za dręczenie psychiczne małej dziewczynki.
To totalny idiota , jak można opowiadać dziecku takie głupoty!
" Idź własną drogą, bo w tym cały sens istnienia aby umieć żyć bez znieczulenia, bez niepotrzebnych niespełnienia myśli złych.." Dżem.
odpowiedz
@grazyna Odebranie praw rodzicielskich jest bardzo ciężką drogą i trzeba mieć niezbite dowody na to wszystko a nawet gdy zarząda badań w RODK może głęboko się rozczarować !!!! Badanie trwa od 1_godz max 2_godz i uwierzcie mi,że opinie jak również oceny chyba wydają nie psychologowie i nie pedagodzy lecz KONIOWAŁY !!! Bo ja pomimo tego,ze nie mam skończonej psychologi ani pedagogiki bardziej potrafiła bym ocenić charakter i wyłapać prowizorke,aktorstwo jak również szeroką manipulację niż ci którzy mają dyplomy!!! Szczerze jestem bardzo zawiedziona na tego typu instytucjach KPINA ŚMIECH I WIELKA KOMEDIA !!!
Muzyką się Żyje... Muzyką się Sny Snuje... Każdy ją Potrzebuje... Daj Sobie Coś prawdziwego... Żeby lepiej Żyć... Zefirek Fm Zaprasza www.zefirekfm.com
Jesli takie rzeczy opowiada do Twojej corki reaguj od razu....przejdz sie na policje i zapytaj co mozesz z tym zrobic, to jest powazna sprawa i nei pozostawiaj tego tak sobie, pamietaj, ze dziecko to tylko dziecko, nie wie kto ma racje, nie ma prawa nikt robic dziecku wody z mozgu, moze przejdz sie do psychologa dzieciecego, w kazdym miescie sa takie placowki, mozesz nieodplatnie porozmawiac z psychologiem, zapytac co zrobic, moze dziecko porozmwia z psychologiem i powie o swoich obawach, nie zostawiaj tego absolutnie, bo ten dran krzywdzi Twojej dziecko mowiac takie rzeczy o Tobie, nie zdaje sobie sprawy, ze dziecko jest manipulowane w okropny sposob, to odbije sie na psychice dziecka wczesniej czy pozniej..pozdrawiam
Nie trać czasu z kimś, kto go nie ma dla Ciebie....
odpowiedz
@stokrotka I tutaj jesteś w błędzie !!! Doświadczyłam i doświadczam ciągłą manipulacje mojego męża ( z którym nie mieszkam prawie od roku ) dodam,że psychologowie stwierdzą,że on jest ciepły i szczery wobec dziecka dodając,że to co się dzieje w otoczeniu i srodowisku w którym dziecko przebywa powinno być głośno omawiane z dzieckiem nie ważne ile ma lat.Moja córka skończy 7 lat i mieszka ze mną i jest niesamowicie manipulowana przez mojego męża do tego stopnia,że dziecko boi się sprzeciwić jego decyzjom (aby tylko tacie się przykro nie zrobiło,aby nie był czasem na nią zły,aby po prostu nie odrzucił jej ) dziecko nie chce tego doświadczyć gdyż już i tak bardzo mocno zostało zranione przez to,że się wyprowadził tak mała istotka bardzo emocjonalnie przeżywa rozstanie w jakimś stopniu rozumi co się stało ale w ciąż w tej małej główce będą krążyć myśli jak FAJNIE BY BYŁO ABY RODZICE ZNÓW RAZEM ZAMIESZKALI !!! Psychologów...Psychiatrów...ICH NAJPIERW TRZEBA PRZEBADAĆ ABY PÓŻNIEJ MOGLI WYDAWAĆ PRAWIDŁOWE OCENY STANU FAKTYCZNEGO !!!!!!
Muzyką się Żyje... Muzyką się Sny Snuje... Każdy ją Potrzebuje... Daj Sobie Coś prawdziwego... Żeby lepiej Żyć... Zefirek Fm Zaprasza www.zefirekfm.com
Wiem coś na temat psychologów i lekarzy , również to że wielu z nich traktuje to jako prace na etacie i autentycznie nudzi się w pracy.
Nudzą ich nasze prawdziwe czy wyimaginowane problemy ale jest też wielu takich co kochają swoją pracę , pomaganie innym jest ich pasja i powołaniem, więc szukajcie tak długo jak trzeba a na pewno spotkacie psychologa który pomoże Wam otworzyć drzwi i wyjść na świat,
Najlepszą opinią dla sadu jest opinia z Centrum Interwencji Kryzysowej , to instytucja pomagająca maltretowanym rodzinom , wspierająca opieką psychologiczna i udzielająca schronienia.
Wystawiają opinię tylko na prośbę Sadu , ja osobiście trafiłam na wspaniałą psycholog , bardzo zaangażowaną w sprawy maltretowanych rodzin.
" Idź własną drogą, bo w tym cały sens istnienia aby umieć żyć bez znieczulenia, bez niepotrzebnych niespełnienia myśli złych.." Dżem.
odpowiedz
@grazyna Niestety ja nie miałam szczęścia mój mąż i moja starsza córka przez umiejętność i perfekcjonizm zakłamania i po to aby tylko mi życie jeszcze bardziej uprzykrzyć załatwili mi opinie negatywną po przez swoje zachowanie i wypowiedzi na mój temat.Starsza córka mieszka z moim mężem ma 15 lat młodsza mieszka ze mną ma 7 lat.Mój mąz traktóje młodszą córkę tylko weekendowo co 2 tydz a drugą od zawsze faworyzował i stawiał na pielestale po przez kupowanie co tylko chce i to markowe rzeczy po nie wymaganie od niej zupelnie niczego po prostu ( rób sobie księżniczko to na co masz tylko ochotę ) więc i nawet poczynił takie kroki,że jawnie i głośno nie ważne gdzie byśmy nie byli poniżał mnie nie patrząc na nic... Po przeczytaniu tej opini co wystawił psycholog i pedagog byłam zdruzgotana a moja rodzina o mało nie osiwiała przeżywając zawał ...