Oszukana - forum dla kobiet: zdrada, oszustwo, oszuści

Poniedziałek
6 lutego 2012
Bohdana, Doroty, Pawła

Logowanie

Twój e-mail:
Hasło:
Zapamiętaj mnie:   
Zapomniałaś hasła? Kliknij tutaj

Zarejestruj się - Oszukana - forum dla kobiet: zdrada, oszustwo, oszuści

Ogłoszenia - Oszukana - forum dla kobiet: zdrada, oszustwo, oszuści
Gdzie szukać - Oszukana - forum dla kobiet: zdrada, oszustwo, oszuści

Akcje użytkowników

12:49
Cezaria
Wylogowała się

12:48
Cezaria

12:45
Cezaria
Zalogowała się

12:14
zraniona91
Zalogowała się

11:53
kropeczka09
Zalogowała się

11:28
Cezaria
Wylogowała się

11:28
Cezaria

she
Nowa

Fotografia

2010-03-30 12:22:32
Z calodniowej sesji, dostalam od fotografa dwa zdjecia ktore zabronil mi umieszczac... a umowa(niestety slowna) byla na 10 plus plyta ze wszystkimi zdjeciami... caly wysilek poszedl na marne, do tego dostalam mnostwo wiadomosci z wyzwiskami ...dlaczego fotograf tak postapil?
Ps. Link do tej strony dostalam na maxmodels.. widze, ze nie ma tu innych watkow na ten temat ale moze uda sie ustrzec poczatkujace modelki przed fotografami- psychopatami...

Dodaj komentarz

9 komentarzy

zakupoholiczka (Małomówna) 2010-03-30 16:11:55

nie bardzo rozumiem o jakich wyzwiskach mowa ? fotograf Cię wyzywał ?

odpowiedz

królowa_kier (Aktywna Użytkowniczka) 2010-03-30 22:12:44

No to niestety koleżanko spaprałas sprawę nie podpisując żadnej umowy, może fotograf był miły albo polecił go znajomy, niestety okazał się szują więc nastepym razem ogarnij sie a potem działaj ;]

odpowiedz

(Aktywna Użytkowniczka) 2010-03-31 11:52:19

jeśli piszesz że dostałas mnóstwo wiadomości z wyzwiskami, to jest to karalne w naszym prawie. Jest policja, jest prokuratura...

odpowiedz

królowa_kier (Aktywna Użytkowniczka) 2010-03-31 21:17:00

Taaa koleś się wykpi, powie, że pomyłka, żw chciał napisać do kumpla , kumpel potwierdzi a poza tym nasz wymiar sprawiedliwości działa tak jak działa więc na to bym nie liczyła ;/

she (Nowa) 2010-04-01 12:45:15

nie bylo to wyzwiska typu k***o, sz**o itp, ale ze mam cos z glowa, jestem, gruba, tandetna(choc to on se prosil o sesje ze mna przez pol roku..), hipochondryczka, ze ma mnie w dupie mam sp*** itp, tak, to byl bardzo "mily czlowiek" (podczas sesji oczyiwscie) i kolezanka miala juz zdjecia u niego, dostala wszystko co miala dostac mnie niestety oszukano, a on tlumaczac sie ludziom mowil, ze ja naciskalam na zdjecia i w problem w tym ze nie ma ich kiedy dla mnie zrobic;| kiedy on wyraznie napisal - ze nie mam prawa dodawac nigdzie jego(2)zdjec a reszty nie dostane bo ma mnie w.. eh a ludzie wspolczuja jemu bo zrobil ze mnie rozkparyszona ksiezniczke ktora nie potrafi poczekac na zdjecia;| (gdzie zdarzalo mi sie czekac rok i zadnego "halo" z tego nie robilam" ehh dzisiaj nie ma co wierzyc ludziom na slowo.. a z ta umowa wiem ze zachowalam sie dziecinnie i nierozsadnie.. ale ze sama zawsze jestem slowna, daje ludziom spory kredyt zaufania- za co oczywiscie tylko dostaje po tylku

odpowiedz

artkom68 (Nowa) 2010-04-01 22:09:58

@she sprawa wygląda tak że on nawet tych zdjęć nie może sprzedać ponieważ nie ma twojej pisemnej zgody na publikację twojego wizerunku.Możesz postraszyć go sądem i prokuraturą że gdy je sprzeda gdziekolwiek to założysz mu sprawę o nieprawne wykorzystanie zdjęć.Jestem fotografem i wiem coś na ten temat,skonsultuj się z jakimś prawnikiem a na pewno potwierdzi to co ci napisałem.Bez twojej wyraźnej zgody na papierze on tych zdjęć nie ma prawa nigdzie publikować.Najlepiej poszukaj darmowego wsparcia prawniczego jeżeli chcesz to ciągnąć i odzyskać zdjęcia.I sprawdź czy on ma swoją stronę w internecie i czy tam nie opublikował zdjęć.

(Aktywna Użytkowniczka) 2010-04-01 22:33:27

@artkom68 Z tego co mi wiadomo, to fotograf (jeżeli modelka mu pozowała więc nie są to zdjęcia robione z ukrycia czy bez zgody modelki) - ma pełne prawa autorskie do dysponowania zdjęciami w dowolny sposób oprócz sprzedaży na którą potrzebuje zgodę modelki. Chyba że jest umowa i stanowi ona inaczej. I chyba że modelka ma poniżej 18 lat to wymaga zgody rodziców.

odpowiedz

artkom68 (Nowa) 2010-04-05 11:57:14

@nikt sory ale zawsze do późniejszego wykorzystania jest zawsze potrzebna pisemna zgoda.Nie wystarczy że jest ustna umowa.Zawsze w regulaminach jest to opisane.

bywalec1 (Małomówna) 2010-04-06 15:55:31

To byly akty czy ubrane zdjęcia??

odpowiedz

Strona główna O nas Reklama Regulamin
realizacja:Agencja Interaktywna zets.pl