Oszukana - forum dla kobiet: zdrada, oszustwo, oszuści

Poniedziałek
6 lutego 2012
Bohdana, Doroty, Pawła

Logowanie

Twój e-mail:
Hasło:
Zapamiętaj mnie:   
Zapomniałaś hasła? Kliknij tutaj

Zarejestruj się - Oszukana - forum dla kobiet: zdrada, oszustwo, oszuści

Ogłoszenia - Oszukana - forum dla kobiet: zdrada, oszustwo, oszuści
Gdzie szukać - Oszukana - forum dla kobiet: zdrada, oszustwo, oszuści

Akcje użytkowników

12:14
zraniona91
Zalogowała się

11:53
kropeczka09
Zalogowała się

11:28
Cezaria
Wylogowała się

11:28
Cezaria

11:16
Cezaria
Zalogowała się

09:34
adsense
Zalogowała się

09:29
kamcik
Zalogowała się

zaba
Nowa

Urlop wychowawczy

2010-06-20 19:43:05
Może kotoś zna sie na przepisach kodeksu pracy i mi pomoże?Obecnie pracuję na etat umowe mam do roku 2011.Pracuję jako sprzedawca.Ostatnio klep cienko przędzie i szefowa mówiła,że jak tak dalej będzie to zamknie sklep i nas zwolni.Chciałabym sie dowiedzię czy i kiedy mogłabym pójśc na wychowawcze?Moja córka skończy niedługo 3 latka.Czy po wychowawczym będzie mi się należało nadal bezrobocie.Dodam,że pracuję od 2 lat.Czy w dniu kiedy szefowa wręczy mi wypowiedzenie ja mogę na drugi dzien wręczyć jej papier,że chcę iśc na wychowawczy.Z tego co wiem to obowiązuje mnie miesięczne wypowiedzenie a 2 tyg.wcześnie powinnam złożyć chęc pójścia na wychowawcze.Proszę o jakieś fachowe rady?

Dodaj komentarz

2 komentarze

alliwannado (Aktywna Użytkowniczka) 2010-06-20 20:58:36

poszukaj w internecie darmowych porad prawnych, w kazdym miescie prawnicy maja dyzury dla osob w ciezkiej sytuacji. Mozesz sie tez zarejestrowac na forum prawnym, tam najpewniej otrzymasz odpowiedz od kompetentnych ludzi.

odpowiedz

(VIP) 2010-06-20 22:12:26

Pamietaj ze w czasie urlopu wychowczego nie przysluguje Ci wynagrodzenie. Po zakończeniu urlopu wychowawczego masz prawo wrócić na to samo stanowisko, jakie zajmowałaś wcześniej, lub, jeśli to nie jest możliwe, pracodawca ma obowiązek zapewnienia ci stanowiska równorzędnego, odpowiadającego twoim kwalifikacjom zawodowym.
Przysluguje na dziecko do lat 4. I na tym moja wiedza sie konczy.

odpowiedz

Strona główna O nas Reklama Regulamin
realizacja:Agencja Interaktywna zets.pl