środki do walki z cellulitem!!
Ja testowałam naprawdę wszystko i tabletki, super drogie cenowo balsamy do ciała typu vichy, nuxe różne intensywne serum i nic.. kompletnie nic nie jest warte kupienia - może zwykły balsam nawilżający do ciała za parę złotych!! Moja ocena jest oczywiście subiektywna ale no tak jest i nie będę mówić że zmieniły moje ciało i kogoś oszukiwać. Dodam, że stosowałam dietę i ćwiczenia i efekty odchudzania były bardziej widoczne bez stosowania balsamu czy tabletek jak z nimi!! Morał i nauczka dla mnie taka, że warto dbać o siebie i ciało ale niekoniecznie wydając na to bajońskie sumy! No i żadna świetna reklama że balsam do ciała zmniejszy obwód mojego ciała - nie uwierzę!!
Bardzo chętnie poczytam co wy sądzicie na ten temat, czy Wam którykolwiek z cudownie zachwalanych środków pomaga?
Dodaj komentarz
9 komentarzy
no muszę przyznać, że ja także stosowałam wiele rzeczy i nic nie pomagało, może spróbujesz bio-cla z zieloną herbatą, słyszałam że skuteczne ale trzeba brać regularnie.. pozdrawiam :)
odpowiedz
Na cellulit najlepszy jest masaż, tj. kup sobie zwykły balsam i szorstkie gąbki do mycia (ok 2-3 zł) i masuj sie nie tylko podczas kąpieli i mycia, ale także gdy gapisz się w telewizor!!! Osobiście nie stosowałam - ale tylko dlatego ze jestem leniwa niestety i mi sie nie chce, ale moja siostra namietnie sie masowala i moge zapewnic ze systematyczna praca przynosi efekty! celi znika.
odpowiedz
@lilka1984
wiesz, ten masaż to całkiem niezły pomysł, chyba sama spróbuje bo jak chyba każda babka też mam ten problem, dzięki
ja jestem zdania ,że jedynie ćwiczenia + dieta są w stanie zwalczyć tego potwora !!!
odpowiedz
o macie rację - to jest jak niekończąca się historia, myślę że ja się go ma - to trzeba nad nim pracować cały czas, codziennie bez wyjatku, niestety smutne ale to chyba już choroba cywilizacyjna. Szczerze wam powiem, że nie znam osoby która by go zwalczyła tak wiecie w 100%..
słuchajcie kiedyś się smarowałam taką papką z alkoholu, cynamonu, kawy i czegoś tam jeszcze owijałam sie folią i ... no nic jak był, tak zosttał na wieki! :)
odpowiedz
ja też nie znam osoby , która by wygrała ale tych, które wydały na walkę sporo pieniędzy znam wiele !!
paskudztwo ten cellulit, ja obecnie używam eveline za 13 zł i masuję się codziennie bo to po prostu taniej wychodzi, a chyba same wsszystkie wiemy, że nam kobietom potrzebne jest tak wiele różnych specyfików, że wypłaty by nie starczało :)
odpowiedz
podobno bo odstawieniu słodyczy, cellulit może się zmniejszyc
"Dieta na cellulit jest to chyba najważniejszy sposób na cellulit. Zarówno słodycze jak i fast foody w dużej mierze przyczyniają się do powstawania skórki pomarańczowej. Należy więc zrezygnować z niezdrowej żywności i zastąpić ją rybami, orzechami włoskimi oraz oliwie z pierwszego tłoczenia. Zawierają one bowiem kwasy tłuszczowe poprawiające metabolizm tkanek zaatakowanych cellulitem i przyspieszające spalanie tłuszczu odkładającego się w tkance podskórnej"
odpowiedz
HAHAHAH
Mam coś prostego i w 100% skutecznego.
DIETA CUD !!!
Sex i głód ....
Kolejność nie obowiązkowa :D
odpowiedz