dieta kopenhaska
Dodaj komentarz
21 komentarzy
a żebyś wiedziała, ale sama powiedz nie znam dziewczyny która nigdy nie stosowała diety..
odpowiedz
@Sylwia1978
znam, ale one mają taką przemianę materii, że tylko pozazdrościć
Ja też nie jestem zwolenniczką tej diety , bardzo radykalna , osłabisz tylko organizm i szybko waga wróci z nawiązką.
Ja nie jestem zwolenniczką żadnej diety - uwielbiam jeść !!!
odpowiedz
Nie polecam! Stosowałam już jakiś czas temu, schudłam, ale byłam wyczerpana, bez energii, z mdłościami, no i efekt jo-jo, stracone kg wróciły szybciutko. Dieta dla bardzo zdyscyplinowanych ludzi!
odpowiedz
poza tym tak jak wyżej ktoś napisał, najlepsza dieta to mż i jeszcze dużo ruchu :) ja zaczęłam biegać :)
Witam.
Ja nie stosowalam tej diety,a na czy ona polega???
odpowiedz
@maxfasion
to dieta stosowana przez 13 dni gdzie jesz zgodnie z instrukcją dużo nie fajnych rzeczy...
Szczegółowy plan posiłków
DZIEŃ 1 i 8
Śniadanie: 1 kubek kawy, 1 kostka cukru
Obiad: 2 jajka na twardo, gotowany szpinak 100g, 1 pomidor
Kolacja:1 duży befsztyk, sałata z olejem i cytryną 150g
DZIEŃ 2 i 9
Śniadanie:1 kubek kawy,1 kostka cukru
Obiad:1 duży befsztyk, sałata z olejem i cytryną 150g
Kolacja:1 plaster szynki, 2-3 szklanki jogurtu naturalnego
DZIEŃ 3 i 10
Śniadanie:1 kubek kawy,1 kostka cukru, 1 grzanka z razowego pieczywa
Obiad: gotowany szpinak,1 świeży owoc, 1 pomidor
Kolacja:1 plaster szynki, 2 gotowane jajka, sałata z olejem i cytryną 150g
DZIEŃ 4 i 11
Śniadanie:1 kubek kawy,1 kostka cukru
Obiad: tarta marchewka 150g, jajko na twardo, twarożek naturalny 100g
Kolacja: sałatka owocowa 100g, 2-3 szklanki jogurtu naturalnego
DZIEŃ 5 i 12
Śniadanie: duża tarta marchew z cytryną
Obiad: duża chuda ryba
Kolacja:1 befsztyk, sałata i brokuły 200g
DZIEŃ 6 i 13
Śniadanie: 1 kubek czarnej kawy, 1 kostka cukru
Obiad: kurczak gotowany 150g, sałata z olejem i cytryną 150g
Kolacja: 2 jajka na twardo, duża marchewka
DZIEŃ 7
Śniadanie: 1 kubek herbaty bez cukru
Obiad: kawałek chudego grilowanego mięsa 150g
Kolacja: NIC
nic ciekawego!
Ja bym na tym długo nie pociągła .... ogólnie ta dieta przez dietetyków nie jest polecana, bo grozi niedoborami - uznawana jest za najbardziej restrykcyjną dietę
odpowiedz
Brawo dla te j Pani - bardzo mądrze powiedziane !!!!
To prawda lepiej jej nie stosować ,ale każda chciałaby wyglądać jak modelka!!! Albo zaakceptować się i to NAJLEPSZA DIETA NA ŚWIECIE!!!
@SerialMajka
dzisiaj czytałam na o2 ile kosztuje dieta :) portfel szybciej chudnie niż odchudzająca się :)
Silna wola jedynie pomoże przy tej diecie Kopenhaskiej ;] Ja stosuję inna dietkę, codziennnie zamiast białego pieczywa zjadam na śniadanie i kolację pieczywo chrupkie (łatwo można dostać w sieci sklepów np. "Stonka" ;] ) nie używam margaryny ani masła, jadam serki twarogowe, chude wędlin oraz duuużo warzyw i owoców , przynajmniej jeden owoc raz dziennnie, jedynie w trakcie obiadu jadam smażone rzeczy, dodam, że na kolację ani śniadanie nie jadam smażonych potraw i piję dużo wody, taka dietka nie tylko oczyszcza ale i pomaga schudnąc potwierdzam, kilka par spodni już wymaga noszenia paska ;]
odpowiedz
@królowa_kier
Prawie się z Tobą zgodzę .....ale.......chleb chrupki ma więcej kalorii niż razowy............a troszkę masła nalezy jeść,chociażby aby nie oślepnąć.Pozdrawiam
chyba wolę ograniczać węglowodany, bo one są prawie wszędzie. to chyba ich spożywanie zaburza nam prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Dieta kopenhaska moim zdaniem jest zbyt restrykcyjna a przede wszystkim nie jest dietą smaczna, którą można stosować np. 3 miesiące. Tej diecie mówię absolutne NIE! i nie polecam jej stosować bo można się chorób nabawić i tyle.
odpowiedz
miło, że tyle komentarzy. Macie podobne zdanie do mnie, jednym słowem nie polecamy jej stosować. Piękne chudnięcie, bo zapewnia super przemianę materii i co po 16 dni murowany efekt jojo. Nie warto.
odpowiedz
Dwie różne wróżki zapowiedziały mi jednakową datę mojej śmierci.
Przestraszyłam się, spróbowałam przejść test na przepowiedzenie życia
na http://poznajdate.com
i otrzymałam znów tę datę! ((
Co mam robić? Wierzyć albo nie? Dlaczego wszędzie jest ten sam wynik?
odpowiedz