Majka oszukana ?
Nie jestem pewna czy to odpowiednie miejsce na tym forum. Ale nieważne.
Od jakiegoś czasu oglądam na TVN serial Majka, abstrahując od tego, że do pięt nie dorównuje "Brzyduli" to jestem lekko zniesmaczona kwestią podstawową w serialu.
Dziewczyna idzie zrobić cytologię i zostaje przez przypadek zapłodniona ??!!!
Zakładając że serial ten ogląda przynajmniej kilkaset tysięcy młodych kobiet, to ciekawe co sobie o tym myślą ?
Reasumując, wydaje mi się trochę nieodpowiedzialne, żeby media formułowały takie scenariusze, które mogą wywołać obawy u młodych dziewcząt przed profilaktyką badań. Z Ziobrą i przeszczepami już przerabialiśmy. Ciekawe czy to również w jakiś sposób może wpływać na pogląd młodych polek ??
Ciekawe co na to lekarzy i psycholodzy ?
Dodaj komentarz
8 komentarzy
Dla mnie to też jest bynajmniej śmieszne i trochę żenujące. Tyle ciekawych scenariuszy pisze samo życie a tvn wyskoczyło z takim absurdem. Osobiście nie oglądam tego serialu, ponieważ mi się nie podoba.
odpowiedz
Nie jestem ani psychologiem ani lekarzem, ale też wydaje mi się to po prostu głupie... Dzisiaj i tak autorytet lekarza jest poważnie nadszarpnięty min. przez takie durne seriale i niektóre programy.
odpowiedz
Patrząc w ten sposób, można zaryzykować stwierdzeniem, że "Brzydula" promowała zdrady. Główna bohaterka przez dłuższy czas była kochanką, przyczyniła się do rozpadu związku tkwiąc w kłamstwie i będąc tą drugą. Ostatecznie odbiła narzeczonego koleżance z pracy. Dodatkowo w pewnym sensie wygryzła tę samą koleżankę z pracy i wszyscy trzymali za nią kciuki. Co dla mnie osobiście też było przedziwne. Absolutnie nie potępiam sytuacji, w których ktoś się zakocha i odchodzi od stałego partnera, bo w życiu bywa różnie. Ale ten serial był ewidentnie promocją roli kochanki. ;)
odpowiedz
no jest to dziwny scenariusz, aczkolwiek pokazuje drugą stronę.. bo zaczęto mówić o tym głośno, o samym pojęciu cytologii i zapłodnieniu przez inseminację.. zobacz jaka dyskusja się zrodziła, moze będzie większa świadomość Polek, czas pokaże :)
odpowiedz
Dorośli zakładam, że mają tyle oleju w głowie by umieć odrożnić fikcję od rzeczywistości... a dzieci takich filmow oglądać nie powinny...
odpowiedz
Z tym wątkiem to na inne forum,chyba filmowe!!!!!
Niech administrator reaguje!!!
Pozdrawiam FILMOMANKI
odpowiedz
@maxfasion
Sama nie wiesz co napisałaś,chciałaś zabłysnąć,ale kochana Ci sie nie udało........czytaj ze zrozumieniem na jakim wątku czytasz posty.Pozdrawiam