Za mało czasu poświęca naszemu dziecku
Dziś mąż zasiadł do komputera a syn bawił się na podłodze. Nie zauważyłam co przy komputerze robi mąż. Okazało się że gra w bardzo drastyczną i krwawą grę. Syn co jakiś czas zerkał na monitor, po chwili wyjął szczebelek z łóżeczka i udaje że strzela. Próbowałam wytłumaczyć mężowi że granie w taki gry przy dziecku nie jest odpowiednie. Mówiłam, że gry są oznakowane od jakiego wieku są odpowiednie itd
ale nic nie skutkuje. Mąż nie słucha moich argumentów.
Jak jeszcze mam go przekonać?
Dodaj komentarz
7 komentarzy
Może najlepiej zlikwidować mu te gry ;) pousuwać z kompa, powiedzieć ze jakis wirus się wdarł, a wczesniej wyrzucić płyty do śmieci. No niestety twój mąż nie dojrzał jeszcze do tego aby być ojcem. A szkoda, bo dzieci w wieku twojego syna (i mojego również) bardzo potrzebują ojca. Mój syn nie pójdzie sie kąpać bez taty, bajke też mu czyta mąż. I to już są jego zadania na wieczór. Njczęściej jeszcze młodemu kolację uszykuje. A do mnie należy reszta + drugi synek.
Porozmawiaj z mężem, susz mu głowę cały czas, nawet bym powiedziała zmuszaj go do tego aby wykąpał małego czy uszykował mu kolację bo ty np. źle się czujesz - bardzo źle!!!!! Niech też ma jakies obowiązki. Powodzenia
odpowiedz
@Paula81 nIE DA SIE ZMUSIC! pROPONUJE DELIKATNYCH PERSWAZJI. TO PRZYKRE ZE TACY OJCOWIE SIE ZDAZAJA. JEZELI PERSWAZJA NIE POMOZE POSTAW ULTIMATUM
Aneczka
Szczerze współczuję takiego męża, Ja bym chyba wyrzuciła komputer razem z nim przez okno!!!, jest to dla mnie nie do pomyślenia. Może należy mu trochę dosadniej i bardziej stanowczo wytłumaczyć że zachowuje się jak gówniarz!!!, i że syn również potrzebuje Tatę który poświęci mu trochę więcej czasu. Powodzenia.
odpowiedz
no to jest bardzo temat na topie "gry i komputer" jest jak druga żona, lub najlepsza kochanka i ten świat nierealny i to zabijanie, tłuczenie i morze krwi... współczuję ale musisz podjąć jakies konkretne działania bo nie może być tak, że facet zapomina o rodzinie bo gra fajniejsza, pogadaj z nim, uswiadom mu problem a jak nie poskutkuje to wywal te gry i już!
odpowiedz
Susz mu głowę wywal płyty udawaj ze wirus mu skasował.
Łoł dziewczyny chcecie ją pogrążyć. To jest bardzo złożony problem i wielowątkowy tutaj trzeba wielkiego sprytu i przebiegłości. W sumie cechy wam dobrze znane i każda z was takie cechy posiada :D
Problemem jest czas pracy i charakter wykonywanej pracy. No niema tutaj zbyt wiele o tym a to szkoda wielka bo będę stąpał bardziej po omacku. Facet musi mieć czas dla siebie czyli skrawek czasu miedzy 17 a 22. czyli czas do wyciszenia się. Czas jaki powinien poświęcać dziecku powinien być spontaniczny i bezwarunkowy czyli trzeba mu pokazać inne życie. 4 lata to straszny wiek bo dziecko potrzebuje wzorów do naśladowania i pokazanie dobra i zła zachowań takich podstawowych. Ojciec nie będzie wzorem raczej będzie marzeniem dziecka i tęsknotom za czasem spędzonym razem z ojcem. No są dwa rozwiązania tego problemu. Ja ci tylko przedstawię obraz a ty pokombinuj z resztą.
Zacznij się bawić lalkami a gdy on zobaczy że jego syn zaczyna się bawić lalkami oznajmij mu ze po tobie nie ma żadnych męskich wartości ponieważ ty mu ich nie masz czasu przekazać a ty nie będziesz się bawiła z dzieckiem samochodzikami bo od tego ma tatę. Albo odwrotnie kup mu tor wyścigowy HOT-Wings i poproś męża o rozkładanie tego toru codziennie a ty go do południa składaj :D
Okazja do zabawy z malcem :D
Drugi sposób to pokazanie mężowi innego wspaniałego świata jaki go omija. J delikatni pamiętaj delikatnie i bez nacisku wspominanie że życie jest za piękne żeby go marnować przed komputerem. I wychodzisz z małym na spacery. I opowiadasz ja mały się bawił i jaka wielka szkoda ze ciebie tam nie było taka fajna zabawa i słońce a mały jaki szczęśliwy był.
Wyciągnij aparat foto i pokazuj mu fotki i w końcu dotrze do niego ze na każdym zięciu jesteś ty z deckiem ale niema jego. Jeśli jest bar z placem zabaw w okolicy po czasie wyciągnij męża ze sobą. Ale się przygotuj do tego zabierz piłkę paletki koc piwo dla męża. Zadbaj o wszystko i włóż trochę wysiłku w to a wszystko zwróci ci się po 3 kroć.
odpowiedz
Czy Ty wieszkolego co wogole piszesz? tak jeszcze pewnie oprocz piwka wodeczke, kieliszki i kolegow ma zabrac tak? Puknij sie pan w glowe...przeciez to dziecko ma 4 lata i to on o powinno byc najwazniejsze.Ja bym nie wytrzymala z takim facetem jak ona ma ale z Toba pewnie tez nie bo po jednych pieniadzach jestescie.Jesli ktos nie dorosl do roli ojca to trzeba go szkolic, dac szanse...ale widac to trwa juz za dlugo...dziecko ma 4 lata!!! trzeba mu wbij do glowy co jest najwazniejsze...ojciec powinien sam sie ogarnac a jesli nie to niech spada na bambus bo na nic nie jest potrzebny ta pani i tak sama wychowuje dziecko i zajmuje sie domem...naprawde jesli nie zrozumie to niech spada i tyle.Pozdrawiam.
Zycie jest piekne...:)
Dwie różne wróżki zapowiedziały mi jednakową datę mojej śmierci.
Przestraszyłam się, spróbowałam przejść test na przepowiedzenie życia
na http://poznajdate.com
i otrzymałam znów tę datę! ((
Co mam robić? Wierzyć albo nie? Dlaczego wszędzie jest ten sam wynik?
odpowiedz