Siostra męża
Dodaj komentarz
5 komentarzy
Moim zdaniem najpierw musisz porozmawiać z mężem, bo on musi być po Twojej stronie. Tylko taka szczera rozmowa, a nie w biegu. Zorganizuj tak czas, żeby nikt nigdzie się nie spieszył, żeby nikt Wam nie przeszkadzał i bez żadnych krzyków czy pretensji porozmawiaj z mężem zaczynajac od tego jak bardzo go kochasz i potrzebujesz, ...., i nigdy nie zaczynaj zdania od "Twoja siostra to czy tamto" - mów o sobie "JA czuję sie .....", np odrzucona, zraniona, no i dlaczego. Jak zaczniesz atakować kogoś, to niestety znów się pokłócicie!!!
A potem razem z mężem porozmawiaj z jego siostrą...
odpowiedz
dokładnie tak... Podstawą związku jest zaufanie i wzajemen wspieranie się... jesli piszesz że jesteś szczęśliwą mężatką, to pomimo tego że rozmowa na pewno do łatwych nie będzie należeć - koniecznie musisz powaznie porozmawiać ze swoim mężem... a potem z jego siostrą.
odpowiedz
rozmowa, rozmowa i jeszcze raz rozmowa - myślę że to najlepszy sposób. Musisz coś zrobić, bo jak nie to będzie jak napisałaś- czyli małżeństwo się rozpadnie.. działaj póki możesz.
odpowiedz
przestałabym utrzymywać kontakty z rodziną aż zrozumieją! Po co się narażać na ich intrygi, drzwi do domu zamyka się przed takimi osobami.. intryganci to dosyć powszechny typ ludzi w ostatnich czasach dlatego trzeba zerwać z nimi kontakty!
odpowiedz
Dokładnie jak wyżej. Zamknąć drzwi i wypad nie znam was gnoje.A i z mężem trzeba pogadać stanowczo albo kurwa siostra i jej dzieci albo chłopie bierzesz się w garść i wychowujesz swoje dzieci. Jasno bym powiedział Twoją rodzinę mam w dupie jak sobie pościelili tak będą spali a ja śpię u siebie i oni mnie gówno obchodzą. Dla mnie to mogą nie istnieć i od dziś imię twojej siostry znika ze słownika tego domu.
I nawet niech nie ważą się tu przychodzić bo to ja jestem panią tego domu i sobie tego kategorycznie nie życzę. A twoim rodzicom miskę zupy mogę dać jak trzeba będzie i to tylko tyle.
Jasno przejrzyście i na temat bez ogródek bo tak naprawdę to jak się ożenił i ma dziecko to teraz ma nową rodzinę i o spokój i dobro właśnie tej rodziny MA dbać. A rodzicom szacunek !
odpowiedz