Oszukana - forum dla kobiet: zdrada, oszustwo, oszuści

Poniedziałek
21 maja 2012
Kryspina, Wiktora, Jana

Logowanie

Twój e-mail:
Hasło:
Zapamiętaj mnie:   
Zapomniałaś hasła? Kliknij tutaj

Zarejestruj się - Oszukana - forum dla kobiet: zdrada, oszustwo, oszuści

Ogłoszenia - Oszukana - forum dla kobiet: zdrada, oszustwo, oszuści
Gdzie szukać - Oszukana - forum dla kobiet: zdrada, oszustwo, oszuści

Akcje użytkowników

22:04
nikita11
Wylogowała się

21:54
daisy
Wylogowała się

21:54
daisy
Zalogowała się

21:46
adsense
Zalogowała się

21:44
mala00
Wylogowała się

21:43
mala00
Zalogowała się

21:33
nikita11
Zalogowała się

21:29
adsense
Zalogowała się

oszukani przez selectours

2010-09-14 19:14:33
Witam was !
Jestem jedną z wielu pewnie ofiar własnie upadłego biura podróży selectours.
Wykupiliśmy z mężem oraz z drugą parą wczasy w Egipcie w biurze selectours, na które z niecierpliwością czekaliśmy do końca września. Jestem wściekła !! Czuję się oszukana przez selectorus. Dwa lata zbierałam na ten wyjazd, na moje wakacje życia. Na dodatek namówiliśmy naszych znajomych, którzy mocno oponowali przed wyjazdem do Egiptu, bo to było dla nich za drogo, ale tez w końcu dali się po roku namówić i pożyczyli część pieniędzy na wyjazd. Nie wspominając już o kłopotach z otrzymaniem urlopu i zgraniem terminów. Co z tego że dowiaduję się że ponoć koszty zostaną zwrócone, jak straciło się to o czym się marzyło !!
Pewnie zarząd firmy wiedział nie od dziś, że ogłoszą upadłość, ale to nie przeszkadzało żeby do ostatniego dnia kasować od ludzi pieniądze. Brak słów.
Kto też czuje się oszukany przez seletours, niech tu się wpisuje, może jakiś pozew zbiorowy ??

Dodaj komentarz

17 komentarzy

Moni4K (VIP) 2010-09-14 22:25:27

Skontaktuj się z firmą ubezpieczeniową Signal Iduna, która obsługuje biuro podróży ( 22 50 56 508) - to jedyne co możesz zrobić. Rozumiem Twoje rozgoryczenie ale innego wyjścia nie masz. Żaden pozew w przypadku ogłoszenia upadłości przez firmę nie pomoże.

Rada na przyszłość:

Zamiast oszczędzać 500zł. - dopłać i wybierz jakieś znane biuro podróży. Nie wszystko TANIE jest LEPSZE.

Światło wierzy, że przemieszcza się szybko - ale się myli.
Nieważne jak szybko pędzi zawsze odkrywa,
że ciemność dotarła na miejsce wcześniej i już na nie czeka.

odpowiedz

Amy (Aktywna Użytkowniczka) 2010-09-16 22:09:03

@Moni4K
Moja Droga, Selectours nie było małym i nieznanym biurem podróży, było jednym z największym biur podróży w Polsce i dlatego tyle ludzi zostało niestety oszukanych.

didi (Nowa) 2010-09-18 15:11:44

stuknij się w łeb!!!!!! Jak to są tanie wycieczki i nieznane biuro, to chyba czytać ze zrozumieniem nie umiesz !!!!!!

DoDa (Małomówna) 2010-09-15 08:49:10

No ja właśnie wróciłam z egiptu tydzień wcześniej niż było zapłacone i zaplanowane !
Selectour ogłosiło upadłość i myślą, że wszystko jest ok, skandal !
Myślą że polscy turyści to idioci, to nie lata 90.

odpowiedz

justyna (Nowa) 2010-09-15 18:44:30

My również się dołaczamy do tego.

odpowiedz

babyblue (Małomówna) 2010-09-15 22:54:11

witaj w klubie, cóż za ironia losu

odpowiedz

kucik3 (Nowa) 2010-09-16 11:47:39

Witam,
ja również zaliczam się do osób oszukanych przez biuro selectours. Wykupiliśmy z chłopakiem wycieczke na początek października na 2 tygodnie do Egiptu. Wpłacilismy całość pieniędzy już jakiś czas temu, również były to nasze oszczędności z długiego czasu, cięzko nam było załatwić urlop w pracy na ten termin no i kiedy wydawało się że już wszystko się udało i będzie super to czar prysł...
Jestem wściekła i rozczarowana, nie moge uwierzyć że to na nas trafiło, o selectoursie słyszałam same dobre opinie, znajomi polecali to biuro..
I odwołując się do wypowiedzi trochę wyżej - selectours wcale nie maiło tanich wycieczek, ich ceny można porównać z cenami tui, raczej nikt z oszczędności tego biura nie wybrał, wycieczka była wręcz droga jak na paździrnik, taniej mozna było plecieć w czerwcu!
Szkoda słów... zawód i rozczarowanie..

odpowiedz

ruda102 (Nowa) 2010-09-16 12:32:59

Ja również zostałam bez wycieczki i bez pieniedzy. Miałam leciec 14.09 do egiptu. 13.09 okolo godz 21 zadzwonili ze firma zbankrutowała i nici z wycieczki. Poprostu skandal! Biuro bardzo polecała mi znajoma właścielka agencji turystycznej za której pośrednictwem wykupilismy wycieczkę, nie była wcale tania, prawie 2,5 tys na osobe za tydzień, czyli zostalismy oszukani na 5 tys, bo miałam leciec z moim chłopakiem. Więc proszę nas tu nie pouczać, żeby sie nie dziwic jak sie kupuje za 1000 zł wycieczki to ze można sie rozczarować! I że biuro nie znane i nie sprawdzone. Było to jedno z najwiekszych biur! To co zrobili przechodzi wszelkie granice! Ja jestem studentka i całe wakacje pracowalam, zeby sobie wypoczać we wrzesniu, bo od pażdziernika są już zajęcia. Jestem bardzo rozczarowana, jecze bardziej tym, że pieniądze pewnie zobacze za rok i to napewno nie całą kwote..

odpowiedz

nunka555 (Nowa) 2010-09-16 19:51:58

Witam,
My również zostaliśmy oszukani, bo innego słowa nie da się użyć przez biuro Selectours. Kilka godz. przed wylotem odebrałam tel. od pracownika Selectours (kobiety) która powiedziała, że biuro upadło i nie mam po co jechać do Warszawy na lotnisko (14.09 godz. 6 wylot) bo impreza nie dojdzie do skutku. Fikcyjna wycieczka kosztowała nas niespełna 6 tys zł. i teraz nie wiemy skąd mamy szukać pomocy, gdzie się nie pojawimy w jakimkolwiek urzędzie odsyłają nas z kwitkiem bo oni się na tym prawie nie znają.
Teraz musimy się zebrać i wspólnie walczyć o nasze pieniądze (zbiorowy pozew?,chociaż podobno był by to dopiero 2 zbiorowy pozew w naszym Złodziejskim, Bezradnym Kraju)
Jak macie jakieś pomysły, albo znacie jakieś osoby w podobnej sytuacji piszcie, musimy jakoś działać. Daje do siebie email. Czekam na wiadomości.
myszka676@interia.pl

odpowiedz

justyna (Nowa) 2010-09-16 20:38:35

Szkoda słów na to co się dzieje! Złodziejstwo w biały dzień, ja z chłopakiem miałam leciec 15nastego do Turcji na 2 tyg, ale nici z planow, ktore byly prawie rok wczesniej planowane:| Ale 14nastego dostalismy telefon od naszego POSREDNIKA ( a 13nastego juz biuro upadlo) informacje, ze nigdzie nie lecimy :/ więc teraz sami nie wiemy co mamy robic, wyslalismy wszystkie papiery do ubezpieczyciela i chyba trzeba czekac, ale w TV mowia jesli rezerwowało sie wycieczke u posrednika to oni powinni oddac kwote,ktora byla wplacana, poniewaz to oni brali pianiadze i przelewali do SELECTOURS'A. Już sama nie wiem co mamy robić... Najlepiej tak jak mówicie, trzeba się zebrac wiekszym gronem ( bo jedna osoba sama nic nie zrobi) i oddac sprawe do sądu, może znajdzie się jakis adwokat w tej grupie, kto wie.

didi (Nowa) 2010-09-18 14:57:30

Mieliśmy wyjechać 14.09 do Egiptu z tym przeklętym biurem SELECTOURS,!!!!Dowiedzieliśmy się poprzedniego dnia o 21 żę ono ogłosiło upadłość, praktycznie gotowi do wyjazdu...ZApłaciliśmy pełna kwotę za wycieczkę dla 4 osób jakieś 3 dni wcześniej , skandal, zę do ostatnich chwil zbierali pieniądze, a teraz się dowiadujemy, że możemy nie odzyskać tak długo zbieranych pieniędzy. A jakaś odzyskana część wcale mnie nie satysfakcjonuje i nie jest pocieszeniem, bo nawet nie dotarliśmy na lotnisko dlaczego więc mamy stracić tyle pieniędzy. Chyba za darmo!!!!!!!!!! Musimy walczyć o odszkodowanie i myśleć o pozwie zbiorowym ...Nie możemy wszyscy tego tak zostawić!!!!! BEzprawie.

odpowiedz

Moni4K (VIP) 2010-09-18 15:59:31

@Amy
Wybacz, może źle to określiłam. Powinnam napisać inaczej, ale jednak dochodzę do wniosku że po wpisie didi odpuszczę sobie. Nie będę Was prowokowała do kolejnych wpisów bo nie widzę w tym sensu. Osobiście uważam ze wycieczka we wrześniu raczej podyktowana jest... no właśnie. Koniec tematu.

didi - cóż, gratuluję Ci kultury osobistej. Nawet jeśli nie zgadzasz się z moim zdaniem, możesz to napisać normalnie a nie jak jakaś rozwydrzona 5latka. Pozdrawiam.

A co się tyczy samego biura, wiecie już może jak będzie wyglądała kwestia zwrotu kosztów i zaliczek? Bo raz piszą że ubezpieczyciel pokryje szkody, za drugim razem piszą że niestety nie wystarczy finansów. Bardzo to przykre :|

odpowiedz

Moni4K (VIP) 2010-09-18 16:03:43

Dziewczyny i jeszcze jedno, poruszacie kwestię zbiorowego pozwu, ale KOGO i o CO chcecie skarżyć? Bo to bardzo istotne.

odpowiedz

kucik3 (Nowa) 2010-09-19 02:15:32

@Moni4K Wycieczka we wrześniu podyktowana jest tym, że nie wszyscy mają pracę w której można wziąźć urlop w środku lata.. są prace takie gdzie lato to sezon i o wolnym nie ma mowy.. także poprosimy bez takich uogólnień.

Moni4K (VIP) 2010-09-19 11:38:59

Ok... skoro wolicie się kłócić zamiast podjąć dyskusję w konkretnym temacie, to miłej zabawy.
Pozdrawiam

odpowiedz

kasia (Nowa) 2010-10-07 20:29:02

Szkoda mi tylko tych wszystkich ludzi, którzy mają zmarnowany urlop przez te ostatnie bankructwa... Ale cóż niestety i takie rzeczy w życiu się zdarzają. Dla mnie biurem z autorytetem jest Itaka, zresztą od lat działają już na rynku więc można być ich pewnym.

mallgorzataa (Nowa) 2010-11-23 22:21:47

@Moni4K
Postanowiłam napisać bo mam nowe informacje (nie wiem dla ilu osób nowe, dla mnie na pewno). W każdym razie przemiła kobieta u której kupowałam nieszczęsna wycieczkę która się nie odbyła "uruchomiła" swoje kontakty u ubezpieczyciela w signal iduna. Co miażdżące uzyskała informacje że szacunkowa kwota jaką mamy dostać od ubezpieczyciela to 300-500 zł na osobę!!!!!!
Dostałam sygnał, że nasze kochane państwo które podpisało się jako gwarant jest "zobowiązane" oddać nam 100% poniesionych kosztów i jedyny sposób, żeby pieniążki odzyskać (jak na moje dochody stanowczo bardzo duże pieniążki) to po wypłaceniu odszkodowań (wyżej wymienionej śmiesznej kwoty) powinniśmy się "zjednoczyć" i wystąpić z pozwem zbiorowym na Państwo. Z informacji jakie uzyskałam im będzie nas więcej tym mamy większą siłę przebicia i może uda się coś razem wskórać.
Proszę gdyby ktoś miał jakieś info o forum czy linka do stronki o której nie wiem a już trwają "zapisy" poszkodowanych dajcie znać.

podsyłam link do myposzkodowani.pl też jest sporo info o selectours i już szykuje się tu grupa do pozwu:
http://www.myposzkodowani.pl/rejestracja/groups/viewdiscussion/3-pozew+zbiorowy.html?groupid=6

Strona główna O nas Reklama Regulamin
realizacja:Agencja Interaktywna zets.pl