Biuro podróży Orbis Travel ogłosiło upadłość
2010-09-29 10:54:32
Najpierw Selectours a teraz Orbis - jeden z największych w Polsce operatorów turystycznych zbankrutował . Biuro podróży Orbis Travel złożyło we wtorek wniosek o ogłoszenie upadłości, poinformował zarząd spółki.Poza granicami kraju jest 1064 klientów Polskiego Biura Podróży Orbis, głównie w Grecji, Turcji i Hiszpanii - poinformował PAP zarząd spółki. W środę przekazał on informację o złożeniu przez biuro wniosku o ogłoszenie upadłości.
Przyczyną złożenia wniosku o upadłość Polskiego Biura Podróży Orbis jest decyzja głównego udziałowca, Funduszu Enterprise Investors, o niedofinansowaniu spółki - wynika z informacji zarządu biura.
Dodaj komentarz
1 komentarz
zalamana78 (Nowa) 2010-09-29 15:38:56
odpowiedz
witajcie
Czuje się osobiście oszukana przez orbis travel i pewnie nie ja jedna. Za tydzień miałam wylecieć do turcji z moim narzeczonym. Dzisiaj rano się dowiedziałam, że biuro upadło. Biuro zamknięte, w środku panie, nawet nie chcą otworzyć. To jakaś kpina. Ktoś tu pisał o małych nieznanych biurach, które sa narazone na ryzyko, ale taka firma jak orbis ?? Szlag trafił moje wczasy, czasu nie cofnę, pieniądze ponoć zostaną zwrócone, ale co z tego ? Jak w tym kraju ma być normalnie, gdzie dzien wcześniej jeszcze sprzedają wycieczki wiedząc u góry ze maja oglosić upadłośc ? Ciekawe czy ktos za to poniesie konsekwencje ? Znając życie oberwą jedynie niczemu winne panie z oddziałow, a winnym się upiecze.
odpowiedz
Pozostałe tematy tygodnia:
Kryzys po rozstaniu
Jak poradzić sobie z kryzysem po rozstaniu Rozstania nie są niczym przyjemnym. Łatwiej je przełknąć, gdy to ty o nich decydujesz. Co jednak, gdy sytuacja jest odwrotna? Przecież miało być tak pięknie. Czy za mało się starałaś? Czy...czytaj dalej
Jak nie dać się oszukać w sieci
Coraz częściej korzystamy z internetu robiąc zakupy, wypowiadając się na forach i podając dane osobowe. Poniżej przedstawiamy poradnik, którego znajomość może zapobiec zaistnieniu oszustwa. Internet na dzień dzisiejszy to...czytaj dalej
Przemoc w związku
Przemoc w związku. Czy to się da przewidzieć? Najczęstszy scenariusz jest taki: on domaga się od niej takich zachowań, na które ona w ogóle nie ma ochoty,ale ulega, ponieważ chce z nim być i boi się jego odejścia....czytaj dalej
Świąteczne zakupy w internecie
Świąteczne zakupy w internecie - Uwaga na oszustów ! Idą święta więc czekają nas przedświąteczne zakupy. W okresie Bożego Narodzenia wydajemy w sieci kilkakrotnie więcej pieniędzy niż zwykle. Pośpiech i brak czasu...czytaj dalej
"HRABIA" który leczył seksem
Stosował niezwykłe metody leczenia. Wmawiał młodym kobietom, że mają raka, a potem proponował terapię... Musiał mieć niezwykły czar, bo one oddawały mu się bez protestów i jeszcze za to płaciły. Mało tego - mężczyzna...czytaj dalej