oszukana przez przyjaciolke
2010-03-03 22:35:47
Ostatnich kilka lat pracowałam za granicą. W tym czasie wynajmowałam mieszkanie mojej przyjaciółce która była w trudnej sytuacji rodzinnej i fiansowej. Zrobiłam to w sumie z litości, miała tylko placić czynsz i media nie całe 600zł. Nie wzięłam od niej ani złotówki odstepnego. Taka moja nautura. Liczyłam że zaopiekuje sie mieszkaniem, poza tym bałam sie wynajmowac obcym ludziom. Wrocilam do kraju dopiero w lutym. Przyajciołka kilka dni przed moim powrotem zostawiła u zanjomej klucze bo ponoc kogoś pozanła i sie wyprowadzila. Okazalo się ze miałam kilka awizo do odbioru. Zadne aktualne. Okazało sie, ze od maja nie płaciła czynszu, a w spóldzielni mieszkaniowej zorientowali się dopiero na koniec roku. Mam prawie 6 tys zł długu. I nie wiem co z tym robić. Nie mam z nią zadnego kontaktu, bo ma wyłaczony tel. Ponoć wyjechala do Anglii. Nie miałam zandnej umowy, nic. Ja jej pomogłam ona mnie oszukała. Nawet nie prosze was o rade, bo moge tylko liczyc na to ze kiedys wróci i mi odda, w co watpię. barziej chciałam się tu podzielić swoim rozżaleniem w związku z tym.
Dodaj komentarz
szara (Małomówna) 2010-03-03 22:38:52
Nie ciekawie. Trzymaj się
odpowiedz
dyrektorka (Małomówna) 2010-03-03 22:50:34
powiedz mi jakim trzeba być człowiekiem, aby robić komuś takie świnstwo, przecież gdyby powiedziała ci jakie sa powody braku płatności, to może udało by się wam porozmawiać.. ach szkoda mówić mam nadzieję ze sobie poradzisz, choć na pewno zanim znów komuś powierzysz mieszkanie dwa razy się zastanowisz, zobacz do czego doprowadzają dzisiejsze czasy - brak zaufania do najbliższych, pozdrawiam
odpowiedz
(Aktywna Użytkowniczka) 2010-03-05 12:17:10
bez komentarza.. przykre, że przyjaźń można tak bezczelnie wykorzystać
odpowiedz
yoleck (VIP) 2010-03-05 13:35:09
Bardzo Ci współczuje.. naprawdę.. to jest wlasnie samo zycie.. zaufałaś jej , pomogłaś , wyciągnęłaś rękę a ona Ci ja ugryzła.. to straszne jacy sa dzis ludzie... I tacy ludzi twierdza ze sa Przyjaciółmi ? szok!!
Pewnie bidulko będziesz musiała zapalcic to zadłużenie i jeszcze trzeba byc cicho bo ci dowala podatek ze skarbówki lub kare za nielegalny wynajem mieszkania .. az przykro .. bo takie sytuacje uczą nas znieczulicy...
Uwierz w to , a przyjdzie lepsze jutro
Pragnij, a marzenia się spełnią!!!!
odpowiedz