Uwaga na oszustów w sieci !!!
Wyłudzają rejestrację o potem obciązżają ostronomicznymi kwotami i nie wiadomo za co. Uwaga na POBIERACZEK.PL !!!
Po zarejestrowaniu sie tam dostałam obciążenie na 100,- zl bo wchodząc na ich stronę podobno zawarłam jakąś umowę.... Tak jak dłużników tak i oszustów internetowych powinno sie umieszczać na listach aby ostrzec innych . Szukałam ale nie ma takiej listy.... Może trzeba by było aby ktoś taką listę oszustów prowadził.. Pozdrawiam....
Dodaj komentarz
5 komentarzy
Hmmmmmm,najciekawsze jest to, ze bylo o tym glosno w telewizji conajmniej pol rok temu.Wielka afera medialna ,ze to oszustwo i nadal to jest w sieci? dziwne:(. Walka z oszustami i z oszustwami, rowniez na takich portalach jak ten to walka z wiatrakami jesli panstwo jest bezwolne.
odpowiedz
Czy ktoś może napisać kto to są scammerzy i jak działają.Ja mogę-piszę chyba z jednym z nich.Bardzo mnie kocha,i zasypie prezentami,wysłał paczkę-bardzo kosztowną,tylko że utknęła w Malezji i trzeba wpłacić przez Western Union 400 $ żeby do mnie dotarła.czytałam na stronach ostrzegajacych przed scammerami,ze tak własnie działają.Uwaga na takie znajomości.
odpowiedz
Acha,i są listy oszustów internetowych-firm i prywatnych osób.Znajdę(nie pamietam teraz )i podam jakie to strony.Polskie mizerne,w innych krajach bardzo obszerne i dobrze zorganizowane.podaja nazwy firm,niebezpieczne linki,i niebezpieczne loginy i nazwy użytkowników na portalach społecznościowych lub randkowych.
odpowiedz
Chciałabym wszystkich ostrzec przed firmą Profline z Mrągowa,www.magiacen.pl , zakupiłam u nich kremy bandi ponad miesiaac temu, do dzisiaj nie otrzymałam kremów, ani zwrotu pieniędzy, nie ma też możliwości kontaktu z tą firmą, chociaż strona dalej istnieje ...
odpowiedz