Oszukana - forum dla kobiet: zdrada, oszustwo, oszuści

Środa
8 lutego 2012
Piotra, Żakliny, Gniewomira

Logowanie

Twój e-mail:
Hasło:
Zapamiętaj mnie:   
Zapomniałaś hasła? Kliknij tutaj

Zarejestruj się - Oszukana - forum dla kobiet: zdrada, oszustwo, oszuści

Ogłoszenia - Oszukana - forum dla kobiet: zdrada, oszustwo, oszuści
Gdzie szukać - Oszukana - forum dla kobiet: zdrada, oszustwo, oszuści

Akcje użytkowników

04:09
adsense
Zalogowała się

23:42
yoleck
Wylogowała się

23:40
yoleck
Zalogowała się

22:50
grazyna
Zalogowała się

22:03
celia1967
Wylogowała się

21:45
celia1967
Napisała komentarz:
wiem , dlatego nie będę...

21:37
celia1967
Napisała komentarz:
@OlaHiszpania też to...

21:33
doda14
Wylogowała się

oszukana przy zakupie działki

2010-03-14 14:13:09
ja zostałam oszukana przy zakupie nieruchomości. Wydawało mi się że wszytko dokładnie sprawdziłam, a nawet zapłaciłam 300zł za sprawdzenie formalności przez biuro pośrednictwa nieruchomościami. Chciałam się na wiosnę zacząć budować, ale jest problem, bo jak geodeta zaczął robić mapki to się dowiedziaam, że przez środek mojej działki przebiega linia wodociągu gminnego. Pytałam, ale nic nie mogę zrobić, bo poprzedni właściciel stwierdził że jak nabywal tą nieruchomość też o tym nie wiedzial i sprzedal mi to nieświadomie. Ja mu nie wierzę,bo to taki znany w gminie nowobogacki cwaniak. Teraz nie dośc że opóźnia się robienie projektu z czym wiąze się opóźnienie rozpoczęcia budowyto na dodatek musze zapłacić za projekt i wykonanie przełożenia tego odcinak wodociągu, co kosztuje prawie połowe wartości kwoty jaką zapłaciłam za wymarzoną działke !!

Dodaj komentarz

2 komentarze

(Małomówna) 2010-03-14 23:43:09

moja znajoma kupiła okazyjnie działke w fajnym miejscu, wszytko super.... do czasu... jak nei zaczęła się budować... występowała o jakies warunki zabudowy bo nie było jakiegoś planu czy coś w tym stylu i się okazało, ze jak ma w granicy tej jej dziąłki siec elektyrczną, to miała w tej decyzji zapisane że nie może bliżej się budować jak 10m od granicy, co w rzeczywistości uniemożliwiło jej budowę domu. Teraz ma działkę i coś tam załatwia jkaoś zmianę ale sama nie wierzy że w najbliższych kilku latach uda jej się wybudować. Ja sama pojęcia bym o tym nie miała gdyby nie jej opowieści...

odpowiedz

silniejszaniżprzedtem (Nowa) 2010-05-31 20:35:40

Jeśli faktycznie, tak jak twierdzisz działkę kupiłaś przy udziale posrednika to pamiętaj, że każde biuro posiada licencje. Licencjonowany pośrednik zaś ma obowiązek posiadania ubezpieczenia odpowiedzialności cywilnej. Wystarczy, że udasz się do biura z którym współpracowałaś przy zakupie i spróbujesz się z nimi dogadać, żądając zwrotu nadprogramowych kosztów bo w przeciwnym razie oddasz sprawę do sądu. A w sądzie wygrasz bowiem to na pośredniku spoczywa obowiązek dostarczenia Tobie wszystkich dokumentów i poinformowania o stanie prawnym danej nieruchomości.

odpowiedz

Strona główna O nas Reklama Regulamin
realizacja:Agencja Interaktywna zets.pl